Začala sezóna DL U17

7.10.2019
Ustrašený vstup do nové dorostenecké sezóny.

V sobotu 5.10. jsme na domácí palubovce na Petřinách zahájily sezónu DL U17. Do této soutěže vstupujeme s velmi mladým družstvem, věkově pouze 5 dorostenek a zbytek starší žačky.

Na prvním utkání proti Válečnicím z Děčína bylo znát, že do utkání vstupujeme s velkým respektem. V prvním poločase jsme hrály velmi ustrašeně a nevěřily jsme si, že jsme schopny Děčínu konkurovat. Po poločasové přestávce se ale obraz hry značně proměnil a my jsme se staly rovnocenými soupeřkami. Bohužel dvacetibodové manko z prvního poločasu jsme již nedokázaly smazat.

Nedělní utkání proti Severočesku, již na Královce, se neslo ve zcela jiném duchu. Holky ze severu Čech byly větší, rychlejší, silovější a my jsme jim nestačily. Velkým problémem byl obranný doskok, kde jsme daly soupeřkam velkou šanci napravovat neúspěšné střely.

Dalším velkým problémem celého víkendu byly trestné hody. V sobotu jsme měly úspěšnost pouhých 42 % (33/14) a v neděli jen 44% (41/18).

Doufám, že do dalších bojů se z těchto nepovedených zápasů poučíme a že nás tyto těžké zápasy budou neustále posouvat dál a odneseme si z nich zkušenosti do ŽL U15.