Utkání neporažených vyznělo lépe pro ZVVZ USK Praha

6.10.2019
Tým ZVVZ USK Praha se netradičně představil před domácím publikem v neděli. Ve třetím kole do haly Královka zavítal tým Sokol Hradec Králové.

Skóre otevřel hostující tým úspěšnou trojkou Zavázalové. Hráčky ZVVZ USK Praha čtyřmi rychlými koši otočily stav utkání na svoji stranu a dostaly se do pětibodového vedení. Trenérka Lvic zareagovala oddechovým časem. Po něm se žádný zásadní zvrat nekonal a domácí hráčky vyhrály první čtvrtinu o 12 bodů.

Ani přestávka nedokázala zastavit tempo domácích z první čtvrtiny. Pražačky svojí agresivní obranou nutily soupeřky k chybám. Z těch pramenila spousta ztrát, které hráčky ZVVZ USK Praha trestaly rychlými protiútoky. To pomohlo domácím hráčkám k poločasovému vedení o 22 bodů.

Druhá půlka začala z obou stran vlažně. Hráčky se dlouho hledaly. Kdo našel formu z úvodního dějství jako první, byl tým ZVVZ USK Praha. Ten si postupně vytvořil tlak v útoku a dál navyšoval vedení v zápase.

Poslední čtvrtina patřila domácím hráčkám. Ty v obraně tvrdě makaly a nedovolily Lvicím vstřelit koš celých 5 minut. To byl impuls pro trenérku Hejkovou, která nechala hrát mladé hráčky. Ty dokázaly napodobit své zkušenější spoluhráčky a zápas dovedly do vítězného konce.

Hned dvě hráčky ZVVZ USK Praha dosáhly na double-double. Podařilo se to Valériane Vukosavljević a Tereze Vyoralové. Obě dosáhly na dvouciferný počet bodů. Přičemž první jmenovaná doskočila 14 míčů, zatímco druhá jmenovaná měla deset úspěšných asistencí.

ZVVZ USK Praha – Sokol Hradec Králové 102:62 (26:14, 50:28, 73:46)

Body ZVVZ USK Praha:

Vukosavljević 19 (14 dosk.), Vyoralová 18 (10 as.), Kat. Elhotová 17, Režan a Šípová po 14, Halátková a Sklenářová po 8, Ouviňa a Zeithammerová po 2, Merhautová a Oblak po 0