První výhra v žákovské lize U14

6.10.2019
O víkendu jsme odehrály utkání v Karlových Varech a v Sokolově. Ve Varech výborně odehraná první čtvrtina na vítězství nestačila, v neděli jsme se poprvé radovali z vítězství!

V sobotu jsme nastoupily proti favorizovaným Karlovým Varům velmi bojovně a jednoznačně jsme vyhrály první čtvtinu. Do druhé čtvrtiny soupeřky postavily své nejlepší hráčky a vytáhly na nás zónový presink. S tím jsme si nedokázaly poradit a tak jsme tuto čtvtinu prohrály jednoznačně 22:6 a domáci do poločasu otočily utkání vedly. Přesto jsme celou druhou půlku bojovaly o každý míč a k vítězství chybělo více zkušeností jak hrát proti zónovému prisnku a také více klidu v zakončování. I přes porážku si holky zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a přístup, když nesvěsily hlavu a rvaly se jako lvice až do samého konce.

KV : USK 66:56

Body:  Cahová 11, Srpová 11, Kryšpínová 10, Vítková 6, Paličková 5. Zídková 4, Linhartová 3, Nyklová,Seildová a Fraantová 2.

V neděli jsme nastoupily proti Sokolovu, který měl k dispozici jen 10 hráček. Nás bylo patnáct tak bylo naším cílem soupeřky uběhat. První čtvrtina bylo opět výborná i začátek druhé, pak jsme se postupně nechaly ukolébat výsledkem a polevily jsme v obraně. V útoku bylo opět strašně hodně neproměněných vyložených šancí a tak rozdíl ve výsledku měl být podle mého ještě vyšší.

Sokolov : USK 49:71

Body: Srpová 16, Vítková 13, Zídková 10, Nováková a Nyklová 6, Cahová 5. Linhartová 4, Frantová 3. Končelíková, Kryšpínová , Paličková a Javanská 2.