ŽL U15 podruhé a opět jen poloviční úspěch

30.9.2019
Páteční předehrávka proti Ústí se i přes výpadek ve třetí čtvrtině podařila. Sobota v Litoměřicích už bohužel ne.

V pátek 27.9. jsme vyrazily na předehrávku utkání do Ústí nad Labem. Do zápasu jsme vstoupily poměrně suveréně, ale vydrželo nám to jen první tři minuty. Pak bylo asi 10 minutové období, kdy jsme se tahaly o každý bod. Průběhu druhé a první části třetí čtvrtiny jsme dokázaly dobrou obranou odskočit až na 22 bodů a pak přišel skrat. Naprostý kolaps, výpadek, a nevím jak jinak to ještě napsat. Během asi 4,5 minuty jsme dokázaly prohrát 22:4 a do čtvrté čtvrtiny jsme vstupovaly za stavu +4. Ještě horší byl samotný začátek čtvrtého dějství, tři koše od nejlepší hráčky soupeře během asi 20 vteřin a z 22 bodového vedení jsme rázem prohrávaly o 2 body. Následoval oddechový čas, uklidnění a nový začátek. V průběhu čtvrté čtvrtiny jsme prohrávaly dokonce až o 5 bodů, ale ani to nás nezlomilo a nakonec jsme vůlí, bojovností, a odhodlláním soupeře přetlačily a dokozály utéct na konečných +14. Naštestí. Z jasného utkání jsme dokázaly vyrobit zbytečné drama.

Bohužel ani to nás nepoučilo a v sobotním utkání v Litoměřicích jsme předvedly zatím nejhorší výkon. Nešlo nám vůbec nic, nedávaly jsme z pod koše, nekomunikovaly v obraně, přihrávaly soupeřům, nedokázaly jsme se vracet a přes to jsme dokázaly většinu utkání držet pozitivní skóre. Bohužel v průběhu čtvrté čtvrtiny jsme daly Litoměřicím šanci otočit skore v jejich prospěch a ty ji využily. Taková porážka mrzí dvojnásob, ale musíme sportovně uznat, že Litoměřice v sobotu chtěly vyhrát více než my.

 

Doufejme, že se holky z těch zápasů poučily, že vítězství jim do klína samo nespadne a v dalším kole podáíme lepší výkon. Určitě umíme hrát lépe, než jsme doposavad předváděly. Budeme holkám držet palce.