Vezeme vítězství z Brna

1.10.2019
První venkovní zápas v nové sezoně nás zavedl na palubovku Žabin Brno. Jelikož tým z Moravy skončil v loňské sezóně na druhém místě, dal se očekávat vyrovnaný průběh utkání.

Hned v úvodu první čtvrtiny se nám podařila šňůra 9 bodů. Po lehkých korekcích skóre ze strany Žabin, jsme se dostali snadno na 17 bodů. Když v 8. minutě faulovala Sklenářová při úspěšném dvojtaktu Šoukalové, snížily hráčky Brna na pětibodový rozdíl. I tak hráčky ZVVZ USK dokázaly udržet náskok ze začátku zápasu.

Když se v druhé minutě druhé desetiminutovky poprvé v utkání trefila Ouviňa, byl rozdíl už desetibodový. To ji uklidnilo a spolu s Vukosavljević táhly svůj tým do příjemného poločasového výsledku 33:48 z pohledu domácích. Toho využila i trenérka Hejková, která na hřiště pustila mladé hráčky Sklenářovou a Šípovou.

Ve třetí čtvrtině si Marija Režan a Kateřina Elhotová udělaly střelecký trénink. Během těchto deseti minut se v týmu ZVVZ USK Praha dokázaly prosadit hlavně ony. Dohromady nastřílely 18 bodů. K nim se přidala s jednou úspěšnou trojkou Tereza Vyoralová a Valeriane Vukosavljević se dvěma body. Tým Brna na tom byl bodově podobně. Naše hráčky vyhrály třetí čtvrtinu o pouhé 2 body, tedy 23:21.

Poslední dějství bodové hody nepřineslo. Žabiny vyhrály čtvrtinu 16:14. Tým ZVVZ USK táhla hlavně Vukosavljević, která dala 7 bodů z již zmíněných čtrnácti. K ní se přidaly dobře hrající Režan a Elhotová, které nastřílely zbylé body.

Valeriane Vukosavljević, stejno jako v minulém zápase, utekl double-double o jeden doskok. S 22 body a 9 doskoky se stala nejlepší hráčkou zápasu.

 

Žabiny Brno – ZVVZ USK Praha 70:85 (18:24, 33:48, 54:71)

Body ZVVZ USK Praha:

Vukosavljević 22 (9 dosk.), Režan 21, Elhotová 19, Vyoralová 12, Ouviňa 11, Šípová, Halátková, Sklenářová, Merhautová, Oblak, Zeithammerová po 0