Jednoznačný vstup do sezóny 2019/2020

28.9.2019
Jasnou výhrou vstoupily hráčky ZVVZ USK Praha do nového ročníku Renomia Ženské basketbalové ligy. Slovanku MB jednoznačně přehrály rozdílem 69 bodů.

Do prvního utkání letošního ročníku RŽBL vstoupily hráčky ZVVZ USK Praha indisponovány o své opory, jako jsou Oblak, Hanušová, Harrison (všechny zranění) a Thomas (WNBA). Chybějící hráčky nahradily talentované odchovankyně mládeže USK.

I když Tereza Vyoralová otevřela skóre zápasu úspěšnou střelou za 3 body, byl to z pohledu domácích rozpačitý úvod do utkání. Přesto světelná tabule ukazovala po pěti odehraných minutách stav 18:4 pro ZVVZ. To donutilo trenéra Slovanky Hricka pro první oddechový čas utkání, ten bohužel žádný zvrat nepřinesl. Hráčky USK se dostaly do tempa. O čem svědčí i fakt, že se v úvodu dokázalo bodově prosadit hned 7 hráček.

Ve druhé desetiminutovce pokračovaly naše hráčky v agresivní obraně. Ta hráčkám Slovanky dělala problém hlavně v přechodové fázi. O to více to pomáhalo našim holkám, které se dostávaly do herní pohody. Když v půlce druhé čtvrtiny Karolína Elhotová našla krásnou přihrávkou přes celé hřiště Valerii Vukosavljevič, bylo skoré už o 30 bodů. Na to zareagovala Slovanka dalším oddechovým časem. Ani ten nedokázal zpomalit domácí hráčky, které dále navyšovaly skóre.

Po změně stran pokračovaly hráčky ZVVZ ve vysokém tempu, na které reagoval trenér hostů timeoutem hned v první minutě třetí čtvrtiny. Jednoznačný průběh třetí desetiminutovky si zpříjemnila Merhautová svými prvními body v nejvyšší ženské soutěži. V obraně se naším hráčkám dařilo. Držely soupeřky i nadále pod deset bodů na čtvrtinu.

Trenérka Hejková nechala do poslední desetiminutovky nastoupit mladé hráčky, například Zeithammerovou, Halátkovou nebo Kůželovou.  Poslední jmenovaná proměnila svoji první střelu v zápase a připsala si dva body v Renomia Ženské basketbalové lize. I v mladé sestavě, doplněné zkušenou hráčkou, dokázaly svěřenkyně Natálie Hejkové předvádět útočný basketbal doplněný slušnou obranou, která korunovala vítězství v zápase.

I přes ne příliš vydařený úvod jsme vstoupili do nové sezony vítězně. Vydařený zápas to byl i pro Mariji Režan, která se blýskla double doublem, když nastřílela 22 bodů a získala 12 doskoků. Double double utekl o jediný doskok Valerii Vukosavljević. Dvojciferný počet bodů získalo celkem 6 hráček, včetně dvou nováčků týmu Ouviňy a Sklenářové.

 

ZVVZ USK Praha – Slovanka MB 105:36 (28:9, 57:15, 85:24)

Body ZVVZ USK Praha:
Režan 22 (12 dosk.), Vukosavljević 17 (9 dosk.), Elhotová 15, Vyoralová a Sklenářová po 13, Ouviňa 11, Halátková a Šípová po 5, Kůželová a Merhautová po 2, Zeithammerová 0