Změny v týmu ZVVZ USK Praha

18.5.2019
Basketbalový klub ZVVZ USK Praha má za sebou velmi úspěšnou sezónu 2018/2019, kdy svěřenkyně Natálie Hejkové získaly bronzové medaile na Final Four Evropské ligy v Šoproni a následně obhájily titul mistryň České republiky. Po finále ŽBL hráčky čekalo zasloužené volno, které ale netrvalo dlouho a většina z nich zamířila na přípravná soustředění před blížícím se EuroBasket Women 2019, které bude hostit Lotyšsko a Srbsko.
Zdroj: FIBA
Zdroj: FIBA

A jaká změna čeká na novou sezónu tým ZVVZ USK Praha? Po vzájemné dohodě se klub rozloučí se španělskou rozehrávačkou Leticií Romero, která tak v nadcházející sezóně 2019/2020 už oblékat barvy USK nebude.

Novou posilou pro tým tak bude na postu rozehrávačky reprezentantka Španělska Cristina Ouvina. Cristina v posledních dvou sezonách hrála ve francouzském Bourges Basket, a v loňské sezóně měla v průměru 8,4 bodů na zápas, 3,8 doskoků a 3,6 asistencí. 28letá Španělka strávila v poslední euroligové sezóně 26,1 minut na hřišti a byla čtvrtou nejužitečnější hráčkou Bourges Basket. Cristinu Ouvinu tak vítáme, těšíme se na její rozehrávačské dovednosti a přejeme jí úspěšnou sezónu 2019/2020.