MČR U 17 den první

11.5.2019
V zahajovacím semifinálovém utkání poráží USK Praha HB Basket 73:52 a v neděli si od 13.00 hodin zahrají finále proti týmu Basket Slovanka. O třetí místo se utkají týmy HB Basket x Sokolu Hradec Králové. Utkání začne v 11 hodin.

USK Praha : HB Basket 73:52 ( 21:16, 23:10, 11:14, 18.12)

Výborný vstup, agresivita v obraně a vysoké nasazení v útoku domácího týmu. To byly hlavní důvody jednoznačného vedení v  prvním poločasu. Vypadalo to, že utkání bude mít hladký průběh, vidina snadného vítězství trochu otupila hru domácích hráček. Vstup do druhé části utkání nebyl dle představ trenérů L.Blažka a Jany Klečkové. Hodně ztrát, neproměněné šance z podkoše a horší spolupráce v obraně, včetně slabého obranného doskoku daly šanci týmu HB ke snížení rozdílu výsledku. Třetí čtvrtinu tak zaslouženě vyhrál hostující tým. Poslední čtvrtina byla opět zcela v režii hráček USK, které šly nekompromisně za vítězstvím.

Výborně svůj tým vedla rozehrávačka Kateřina Zeithammerová, která i přes velké množství ztrát bojovala a v důležitých chvílích byla jednou z  hráček , která se dokázala prosadit v momentech, kdy se ostatním střelecky nedařilo.Výborný vstup do utkání měla Bára Váchová. Bojovný výkon předvedly i Tea Samouk, Petra Malíková, Marie Žílová či Sára Špelinová.

V hostujícím týmu táhly své spoluhráčky hlavně Pilařová s Vejvodovou, ostatní hráčky se jen s těží prosazovaly proti agresivní obraně domácích. Herní projev HB byl velmi bojovný a hostující hráčky utkání nevzdaly do posledního hvizdu píšťalky.

Body USK:  Zeithammerová  a Malíková 17, Samouk 13, Špelinová a Žílová 9, Váchová 8.

Body: HB Basket: Vejvodová 14, Pilařová 12,Hibalová, Lišková a Mišková 6, Zahradníková, Štenclová, Vavrochová a Šťovíčková 2.

2.semifinálové utkání:

Basket Slovanka: Sokol Hradec Králové 80.63 (27:18, 14:18, 20:12, 19.15)

Druhé semifinálové utkání bylo také hrané ve velkém nasazení. Začátek utkání vyšel Slovance, přesto Hradec dokázal v prvních minutách držet krok. Nakonec první čtvrtina vyzněla jednoznačně pro Slovanku. Ve druhé čtvrtině jestě hradecké lvice zvedly hlavu a dokázaly druhou čtvtinu vyhrát a snížit skóre. Druhý poločas už patřil jednoznačně Slovance  a  u hradeckých lvic byla cítit odevzdanost. Domácí celek spoléhal především na své tři osobnosti - Svatoňovou, Brejchovou a Fučíkovou, které trenér Toušek dokázal pošetřit na finálové utkání a dal příležitost zasáhnout do hry všem hráčkám z lavičky.

Body Slovanka: Brejchová 18, Fučíková 18, Svatoňová 13,Kohoutová 8, Falladová 7, Temesgenová 5, Suchanová 4, Mádlová 3, Nádvornáková 1.

Body: Hradec Králové: Šafránková 11, Vlčková a Bartáčková 10, Velichová a Vítová 9, Nosková 8, Eliašová 6.