Vydřené druhé vítězství v Brně

20.4.2019
Hráčky ZVVZ USK Praha dnes nastoupily do druhého finálového utkání proti BK Žabiny Brno. Ty dnes Pražankám nedaly nic zadarmo. I přes konečné skóre 70:93, to neměly dnes pražské basketbalistky jednoduché jako v prvním utkání. V sérii i přesto vedou 2:0, kterou budou mít šanci ukončit ve středu, 24. 4. 2019 ve SH Královka.

BK Žabiny Brno – ZVVZ USK Praha – 70:93 (19:23, 12:18, 25:20, 14:32)

Pražské basketbalistky nastoupily dnes v Brně od 17 hodin do druhého finálového utkání Ženské basketbalové ligy. Úvod utkání patřil hráčkám USK, které si rychle vybudovaly 12 bodový náskok. Poté ale měly domácí basketbalistky devítibodovou šňůru, kterou stáhly bodový rozdíl v první čtvrtiny na 19:23. I ve druhé čtvrtině měly lehce navrch hráčky z Královky, které se snažily zakončovat rychle, a domácí basketbalistky se tak několikrát nestihly do obrany vrátit. Do druhého poločasu se tak šlo za stavu 31:41.

Ani ve třetí čtvrtině ale domácí Žabiny nic nevzdávaly, a hlavně díky úspěšné střelbě z dlouhé vzdálenosti dokonce stahovaly manko z poločasu. Tři minuty do konce třetí čtvrtiny trefila dvě rychlé střely za tři body domácí hráčka Nikola Dudášová a přiblížila tak svůj tým na pouhý tříbodový rozdíl. Pražanky ale každý další koš rychle potrestaly na druhé straně hřiště, a domácí hráčky nepustily do vedení. Do poslední čtvrtiny se šlo za stavu 56:61. Domácí basketbalistky stále nic nevzdávaly, a hlavně díky úspěšné střelbě z dlouhé vzdálenosti si ještě pár prvních minut poslední čtvrtiny držely přijatelné bodové manko. Pak ale trefila rychlé dvě trojky Alena Hanušová a USK bylo opět o 10 bodů vpřed. Tým USK bodově držela dvojice Harrison-Hanušová, které nastřílely dohromady 64 bodů. Oproti prvnímu utkání, kdy Žabinám nasázela Hanušová 40 bodů, se dnes to samé podařilo Isabelle Harrison, který svůj 40. bod trefila v posledních vteřinách utkání. Poslední čtvrtinu tak hlavně díky této dvojici Pražanky zakončily druhý finálový zápas 23 bodovým rozdílem.

Hanušová: „Musím říct, že to byl velice těžký zápas, protože Žabiny ukázaly že do finále patří a my jsme tohle vítězství musely opravdu vybojovat. Sérii budeme chtít ukončit v příštím utkání ale nesmíme nic podcenit a pokusit se ukázat tak kvalitní výkon jako v prvním zápase.“

Body ZVVZ USK Praha: Harrison 40 (11 doskoků), Hanušová 24, Elhotová Kat. 8, Oblak 7, Režan 6, Ayayi 4, Vyoralová, Elhotová Kar. 2