V prvním semifinále vyhráváme na domácí palubovce

27.3.2019
Basketbalistky ZVVZ USK Praha poráží v první zápase Sokol Nilfisk Hradec Králové a ujímají se vedení v semifinálové sérii 1:0.

ZVVZ USK Praha – Sokol Nilfisk Hradec Králové 109:55 (30:11, 29:21, 21:11, 29:12)

Úvod utkání patřil domácím hráčkám. Během tří minut si vytvořily osmi bodové vedení, na které reagovala trenérka hostů oddechovým časem. Po time-outu se hradeckým lvicím podařilo snížit na rozdíl 4 bodů. Po menším výpadku se domácí hráčky ujaly vedení a díky Alysse Thomas a Teje Oblak se dostaly do 14 bodového úniku.

Od konce první čtvrtiny začal Hradec bránit zónovou obranou a domácím se přestala dařit střelba z dlouhé vzdálenosti. To změnila až Karolína Elhotová, která trefila úspěšnou trojku. Šest úvodních minut druhé části základního hracího období byl vyrovnaný, oba týmy dobře bránily ale trefovaly se i v útoku. Pražankám se podařilo tento úsek prolomit tři minuty před koncem, kdy opět šly do vyššího vedení. V poslední vteřině před poločasem se podařilo hráčce Hradce trefit dlouho střelu za dva body. Poločasové skóre svítilo na tabuli 59:32. I ve druhém poločase pokračoval Hradec v zónové obraně. Po pěti odehraných minutách vedl ve třetí čtvrtině Hradec 9:7. Rozdíl následně dorovnala dvěma trestnými hody Alyssa Thomas a následnou úspěšnou trojkou Kateřiny Elhotové, šly domácí opět v úseku třetí čtvrtiny do vedení. Konečný stav třetí části skončil lépe pro domácí hráčky a to 21:11.  Poslední čtvrtina už nepřinesla žádné překvapení a domácí zaslouženě dotáhly své první semifinále do vítězného konce. K celkovému vítězství přispěl týmový výkon, jak v obraně, tak i útoku. Druhé semifinálové utkání se odehraje tuto sobotu v Hradci Králové od 16.00.