Do čtvrtfinále ŽBL vstupujeme vysokou výhrou

13.3.2019
Basketbalistky z Královky dnes nastoupily do prvního čtvrtfinále nejvyšší Ženské basketbalové ligy. Čtvrtfinálová série se hraje na tři vítězná utkání. První kolo začalo na domácí půdě. Další utkání se přesouvá do Mladé Boleslavy.

ZVVZ USK Praha – Slovanka MB 125:31 (39:6, 32:7, 26:10, 28:8)

Úvodní rozskok vyhrály domácí a hned z prvního útoku zakončila Alyssa Thomas. Hostujíci hráčky přijely na Královky pouze v devíti. Domácí si hned na úvod vytvořily markantní rozdíl, který během prvních deseti minut stále navyšovaly. Trenérka Natália Hejková do základu poslala, Thomas – Elhotovou Kateřinu – Vyoralovou – Harrison a Hanušovou. Basketbalistky USK měly výškovou převahu, kterou využily jak na obraném, tak i na útočném doskoku. Za stavu 24:4, reagovala trenérka Slovanky time – outem. I po oddechovém čase, domácí stále výborně bránily a zvyšovaly svoje vedení. Všechny hráčky, které nastoupily do první desetiminutovky, zaznamenaly body a díky týmové spolupráci tým USK vedl 39:6. Druhou část utkání otevřela zatím nejlepší střelkyně Slovanky Vorlová se 4 body. První dvě minuty byly rozpačité, ale domácí se zkoncentrovaly a opět proměňovaly pohledné akce. Do poločasu týmy šly za stavu 71:13.

Po poločasové přestávce domácí opět výborně prováděly útočné kombinace a jejich počet vstřelených bodů stoupal každým útokem.  Za stavu 93:19, následoval oddechový čas hostů. Před tím následovala výborná kombinace, na jejímž konci stála Isabelle Harrison. Třetí čtvrtina byla pro domácí zatím bodově nejméně úspěšná, kdy nastřílely 26 bodů a inkasovaly 10. V poslední čtvrtině překonala 100 bodovou hranici Marija Režan. Domácí už kontrolovaly své první čtvrtfinálové vítězství, které skončilo po závěrečném klaksonu 125:31. Další zápas se odehraje v neděli na Slovance.

Statistiky naleznete zde.