Konec základní části se blíží

11.3.2019
Na domácí palubovce porážíme tým Sparty a HB Basket. Poslední kola základní části odehrajeme za dva týdny proti Ostravě a Havířovu.

USK PRAHA – HB BASKET PRAHA 82:58

První čtvrtina zápasu probíhala podle našich představ. Holky hrály jednoduchý basket a od stavu 4:2 předvedly šňůru 17:0. Tento rozdíl se stal klíčovým, protože zbylý průběh zápasu byl z naší strany poměrně ospalý. Ve druhé čtvrtině jsme začali hrát podobný basket jako soupeřky, plný ztrát a nepřesností. Zápas se stal v některých chvílích až vyrovnaný. Nicméně jsme stále navyšovali náš náskok, který se zastavil na 24 bodech.

USK PRAHA – BA SPARTA 77:61

Zápas od prvních minut nevypadal jako souboj prvního s osmým týmem tabulky. Hráčky Sparty hrály nebojácně a prosazovaly se z delší vzdálenosti. Naopak našim děvčatům se dařilo dostávat míč na naše pivotky a z toho jsme začali tvořit náskok. Poločasové skóre bylo 46:31. Ve třetí čtvrtině hrály hráčky Sparty aktivněji a vytvářeli větší tlak. To vedlo ke snížení rozdílu na konci čtvrtiny na 11 bodů. Ve čtvrté čtvrtině se už ani jednomu týmu nedařilo příliš skórovat. Naše děvčata byla lepším týmem a skóre se zastavilo na 77:61.