Z Nymburka vezeme výhru

26.1.2019
Dnes od 13 hodin nastoupily hráčky ZVVZ USK Praha na venkovní palubovce proti DSK Basketball Nymburk. Pražanky pokořily další stobodovou hranici a z Nymburka přivážejí vítězství 105:59.

DSK Basketball Nymburk – ZVVZ USK Praha – 59:105 (11:32, 22:19, 14:31, 12:23)

Do základní sestavy nastoupila pětice Oblak, Ayayi, Thomas, Hanušová a Kateřina Elhotová, která utkání zahájila svou střelou za dva body. Pražanky se snažily těžit především z rychlých protiútoků a z nájezdů do podkošového prostoru. Na útočné polovině byly velmi aktivní, a už ve 4. minutě nasbíraly domácí hráčky 5 týmových faulů, a každý další faul už hráčky USK Praha trestaly z trestných hodů. V páté minutě tak hráčky USK odskočily na 18:5 a domácí trenér zareagoval oddechovým časem. Domácí hráčky jen těžko hledaly střelecké pozice a Pražanky se odměňovaly v útoku rychlými protiútoky a první čtvrtina skončila 32:11. Ve druhé čtvrtině zlepšily domácí hráčky obranu, a dostávaly naopak do potíží hráčky USK. V útoku se jim dařilo střelecky a dvě minuty do konce poločasu vedly čtvrtinu 22:16. To už se trefila jen Renáta Březinová za 3 body a poločasové skóre upravila na 51:33. Druhou čtvrtinu tak zvítězily domácí hráčky hlavně díky bojovné obraně a dobré úspěšnosti střelby, 22:19.

Třetí čtvrtinu zahájila nejlepší střelkyně poločasu Alyssa Thomas svým 12. bodem. Domácí hráčky odpověděly tříbodovou and one akcí, ale Pražanky po doskocích běhaly rychle dopředu a opět získávaly větší bodový náskok. V útoku hráček USK Praha byla vidět v prvních 4 minutách především dvojice Thomas s Kateřinou Elhotovou, které daly prvních 13 bodů třetí čtvrtiny. Pražanky pokračovaly v dobré obraně, po které pak předváděly pěkné útočné akce a do poslední čtvrtiny tak nastupovaly s 35 bodovým náskokem. V poslední čtvrtině ještě přidaly hráčky USK 23 bodů a stobodovou hranici překročila Alena Hanušová svým trestným hodem. Utkání skončilo 105:59 a po 16. kole si pražský tým ZVVZ USK Praha drží stále neporazitelnost.

Body ZVVZ USK Praha: Thomas 20, Elhotová Kat. 15, Elhotová Kar. 13, Hanušová 12, Režan 11, Ayayi, Vyoralová 9, Březinová, Oblak 8