Těsná porážka proti Famila Schio

16.1.2019
Hráčky ZVVZ USK Praha dnes odehrály od 19 hodin domácí euroligové utkání proti italskému týmu Famila Schio. Hostujícím hráčkám stačila vyhrát pouze třetí čtvrtina a z Prahy si odvážejí vítězství.

ZVVZ USK Praha – Famila Schio – 77:88 (22:21, 19:16, 13:25, 23:18)

Utkání začalo v 19 hodin ve SH Královka. Zápas odstartovala svou úspěšnou tříbodovou střelou Valeriane Ayayi. V první čtvrtině se oběma týmům dařilo střelecky, ale ani jeden se nedokázal od druhého celku bodově oddálit o více než 5 bodů. Poslední body první čtvrtiny dala ze šestek Valeriane Ayayi, která svůj tým dostala alespoň do jednobodového vedení 22:21. Ve druhé čtvrtině se více dařilo střelecky domácím hráčkám a do poločasu si připsaly ještě další tři body k dobru. Do druhého poločasu se tak šlo za stavu 41:37.

Hostující hráčky, ale třemi rychlými koši ihned obrátily vedení ve svůj prospěch. Hráčky ZVVZ USK Praha ještě v 5. minutě skóre vyrovnaly. Schio, ale střelecky táhly dvě opory, Gruda s Quigley. Do poslední čtvrtiny nastupovaly Pražanky s osmibodovým mankem, za stavu 54:62. Basketbalistky ZVVZ USK Praha bodově držela především Valeriane Ayayi, která byla aktivní na útočné polovině. 7 minut do konce utkání za skóre 61:65 odpískaly rozhodčí Alysse Thomas 4. osobní chybu a následně technickou, která bohužel znamenala pro Alyssu konec hry. Hráčky Schia se prosazovaly především z čáry trestného hodu. Poté se, ale prosadila Alena Hanušová a hned na to Valeriane Ayayi svou tříbodovou akcí a opět stáhly skóre na 71:66. Do poslední minuty se snažily domácí hráčky stahovat skóre, a svými 4 body za sebou se přiblížily soupeřkám na rozdíl dvou košů. Po timeoutu hostujícího trenéra se ale trefila Quigley za 3 body a vedení opět bylo 7bodové. Basketbalistky z Královky ještě měly šance z trestných hodů a Kateřina Elhotová dokonce trefila těžkou střelu za 3 body 30 vteřin do konce utkání a stáhla skóre na rozdíl jediného koše. Na druhé straně faulovala nejlepší střelkyni hostujících hráček. Quigley proměnila první šestku a druhou domácí doskočily. Pražanky se ještě dostaly do zakončení, ale těžká střela Ayayi bohužel neskončila úspěšně. Domácí si tak připisují druhou domácí porážku. Nejlepší střelkyní byla Valeriane Ayayi s 25 body.

Body ZVVZ USK Praha: Ayayi 25, Elhotová Kateřina 15, Thomas 12, Oblak 11, Režan 6, Hanušová 5, Romero 3