V 5. kole ŽBL porážíme Nymburk

17.10.2018
Basketbalistky ZVVZ USK Praha dnes přivítaly na své domácí palubovce na Královce BS DSK Basketbal Nymburk KV. Hostující hráčky ze středočeského kraje přijely v plné sestavě, stejně tak nastoupily domácí hráčky. Na začátku utkání oba týmy, rozhodčí a diváci uctili minutou ticha památku Patricka Baumanna.

ZVVZ USK Praha – BS DSK Nymburk KV 95:51 (24:12, 30:17, 22:7, 19:15)

Domácí hráčky nastoupily v základní ose Režan – Ayayi – Thomas – Elhotová Kat. a Oblak a hned první útok skončil košem pro domácí, na druhé straně odpověděly hostují hráčka Khomenchuk. Nymburk od začátku začal se zonovou obranou a domácím se v prvních minutách nedařila střelba z dlouhé vzdálenosti. Marija Režan před svým prvním střídáním v 8. minutě stihla soupeřkám nastřílet krásných 11 bodů. Pražankám se podařilo nakonec překonat zonovou obranu a v prvních 10 minutách si vytvořily 12 bodový náskok. Druhou čtvrtinu opět začaly lépe hráčky z Královky a pomalu navyšovaly svůj náskok. Díky dobrému obranému doskoku si tak mohly vytvořit v klidu postupný útok, který převážně končil košem. Basketbalistky USK velmi dobře bránily a díky tomu navýšily v první půli svůj náskok na rozdíl 25 bodů.

Druhý poločas otevřela Kateřina Elhotová 6 body a navýšila náskok na 32 bodů. Trenér Nymburka na to reagoval timeoutem. Ve třetí čtvrtině svěřenkyně Natálie Hejkové dovolily Nymburku pouhých 7 bodů a nastřílely 22, tím opět bodový náskok domácích vzrostl. Ve třetí čtvrtině byla nejvíce vidět Kateřina Elhotová. V poslední čtvrtině se do rotace dostaly všechny hráčky z lavičky. Domácí hráčky USK kontrolovaly svůj velký náskok a dotáhly utkání do vítězného konce a připisují si další výhru v řadě. O víkendu je čeká poslední prověrkový zápas v ŽBL před začátkem Euroligové sezony 2018/19.