Skvělý vstup do nové sezóny

7.10.2018
Vezeme vítězství z Trutnova a Hradce

 

BK Loko Trutnov - USK Praha 37:78

Na 1.čtvrtině bylo velice znát, že je to první zápas sezóny. V obraně jsme nepřistupovali zodpovědně k hráčkám a enormní množství zbytečných faulů vrátilo naše soupeřky do zápasu. Od 2.čtvrtiny se devčata probudila a dala zapomenout na nezdary z 1.čtvrtiny a zápas utrhly výsledkem 5:20. Ve 3.čtvrtině zápas definitivně strhly na naší stranu. V závěrečné čtvrtině bylo znát, že se zápas spíše dohrává a nepozornost hráček při střelách vedla k velkému množství neproměněných košů z jasných pozic. Výsledek 37:78 je výborným vstupem do sezóny.

Sokol Hradec Králové - USK Praha 62:74

Začátek zápasu nám v prvních minutách opět nevyšel a museli jsme sáhnout k velmi rychlému timeoutu, který holky ovšem nakopl a zlepšená hra se projevila na skóre. V polovině 2.čtvrtiny jsme si vypracovali až 12ti bodový náskok, o který jsme ovšem zbytečnými ztrátami přišli a nechaly soupeřky přiblížit na poločasové skóre 37:40. Nástup do 3.čtvrtiny nám vyšel a začali jsme budovat rozhodující náskok. Soupeřky se přiblížily nejméně na 5 bodů, ale to bylo vše. Poté jsme si pořád udržovali náskok kolem 12ti bodů, což potvrzuje výsledné skóre 62:74.

 

Nutno připustit, že na průběhu 2. poločasu mělo zřejmě velký vliv zranění hráčky Simony Fišerové z konce 1.poločasu, která nám dělala v prvním poločase hodně velké problémy.