Finálová série ŽBL startuje ve středu

23.4.2018
Ve středu 25. 4. 2018 odstartuje ve SH Královka první utkání finálové série Ženské basketbalové ligy. Série se hraje na 3 vítězná utkání a hráčky ZVVZ USK Praha se utkají proti vítězkám ze semifinále KP Brnu.

Hráčky KP Brna se do finále Ženské basketbalové ligy probojovaly ze semifinále, ve kterém porazily v sérii 3:1 DSK Basketball Nymburk. V prvním utkání, které odehrály na palubovce Nymburka, zvítězily 74:66. Druhé utkání na domácí půdě jim Nymburk porážku vrátil a zvítězil o jediný koš 75:73. Po stavu série 1:1, se ale hráčky KP Brna zvedly a po dalším vítězství na palubovce Nymburka sérii ukončily domácí výhrou 87:84. Mezi nejlepší střelkyně brněnského celku patří česká reprezentantka Edita Šujanová, která průměrně dává 14,7 bodů na zápas a sbírá 4,4 doskoků. Další dvoucifernou střelkyní je zkušená pivotka Ilona Burgrová, která ještě minulou sezonu oblékala dres ZVVZ USK Praha. Průměrně střílí 10,4 bodů, ke kterým přidává 4,8 doskoků. Zahraniční posila, a zároveň bývalá hráčka DSK Basketball Nymburk, Sonja Ursu odehrála za tým KP Brno 12 utkání, za to si stihla vybudovat roli střelkyně s průměrem 12,3 bodů na utkání, patří také k nejlépe doskakující hráčkou týmu se 7,3 doskoky a 3,5 asistencemi.

Tuto sezónu odehrály hráčky ZVVZ USK Praha proti svým finálovým soupeřkám dvě utkání. V prvním utkání jasně zvítězily 98:64. Nejvíce se dařilo Amandě Zahui, která se blýskla 27 body. Druhé utkání mělo sice z úvodu vyrovnanější průběh, ale nakonec Pražanky dovedly utkání do vítězného konce o 21 bodů. Nejlepší střelkyní byla Dewanna Bonner s 21 body.

Utkání se odehraje ve středu, 25. 4. 2018 od 18 hodin ve SH Královka. Přijďte ve středu na Královku a nenechte si ujít první utkání ve finálové sérii Ženské basketbalové ligy, ve kterém se pražské basketbalistky postaví proti KP Brnu.