Tři utkání U15 z toho jedna nečekaná porážka

18.3.2018
Ve čtvrtek 15.3. U15 měly dohrávku s Plzní. O víkendu odehrály dvě utkání v Brně a v sobotu nečekaně prohrály s KP Brno.

Čtvrteční dohrávka odloženého utkání proti Plzni bylo od začátku jednoznačné a do hry i do střelecké listiny zasáhlo všech 12 hráček.

USK Praha : DBaK 100:40

Body: Nekolná 20, Kapková 18, Špelinová 14, Váchová 10, Siebenstichová a Žílová  8, Hranáčová a Maršíková 6, Heřmanová a Vootrubová 4, Mynářová a Zachová 2

Další dvě utkání odehrály starší žákyně v Bně. V sobotu proti KP začaly výborně a zvláště díky výborným výkonům pivotek Barči Kapkové a Sáry Špelinové, které kralovaly pod oběma koši , to vypadalo na snadnou a jednoznačnou výhru. Vše co pivotkám vycházelo v první půli tak najednou nešlo, přidala se k tomu velmi špatná obrana a holkám jakoby strach svázal ruce i nohy. Byly pomalejší , přestaly se trefovat a nedokázaly se vyburcovat. A soupeřky pomaly stahovaly až asi minutu před koncem otočily stav utkání na  zaslouženě vyhrály. Snad nám tato porážka přinesla poučení, že utkání má 40 minut a že nic není jasné, do posledního klaksonu.

V neděli proti Žabinám, jsme byly důraznější v obraně ale možná pod tíhou včerejší porážky jsme byly svázané a soupeřky se držely porád na rozdíl 6 -8 bodů. Do půlky dokonce vyrovnaly. Druhý poločas byl podstatně lepší, k pivotkám Barče a Sáře se začalo střelecky dařit i Barče Váchové, Marušce Žílová i Kačče Votrubové. Oživení ve hře přinesla do hry Kačka Mynářová.