V posledním zápase porážíme Nymburk

17.3.2018
Basketbalistky ZVVZ USK Praha hostily v posledním zápase základní části druhý celek ŽBL, DSK Basketball Nymburk. Utkání prvního se druhým týmem Ženské basketbalové ligy byl přesunut na čtvrtou hodinu z důvodu fotbalového derby Sparta – Slavie.

ZVVZ USK Praha – DSK Basketball Nymburk 84:60 (25:14, 25:23, 24:11, 10:12)

Úvod do utkání vyšel lépe domácím. Hráčky USK Praha se ujaly vedení a v první desetiminutovce diktovaly tempo hry a první čtvrtinu tak domácí vyhrály 25:14. Nymburku se podařilo ve druhé čtvrtině snížit stav na rozdíl 6 bodů, kdy na tabuli svítilo skóre 27:21, po úspěšné střele Vaughn. Domácí hráčky ale opět zabraly v obraněi v útoku a odskočily soupeřkám opět na dvouciferný rozdíl. Střelecky se velmi dařilo triu Elhotová Kat., Hanušová a Zahui. Do šaten týmy odcházely za stavu 50:37 pro domácí. Po 15minutové přestávce otevřela druhý poločas Huňková úspěšnou tříbodovou střelou. Domácí hráčky velmi dobře kombinovaly akce v útoku a díky přesným přihrávkám si vytvořily pozice, ze kterých snadno zakončovaly. Dvě minuty před koncem třetí čtvrtiny tak opět Pražanky navýšily svůj náskok na rozdíl 24 bodů. V posledních deseti minutách domácí hráčky kontrolovaly svůj dvouciferný náskok a vyhrály tak svůj 22. zápas v řadě. Již ve středu čeká svěřenkyně Natálie Hejkové první čtvrtfinálový zápas proti Karlovým Varům. V dnešním zápase se do rotace dostalo všech 10 hráček, které se také všechny bodově podílely na konečném skóre.

Natalia Hejková

"Náskok jsme získaly už v průběhu první čtvrtiny. Jednalo se o poslední zápas základní části ŽBL a jsme moc rády, že jsme ji odehrály bez prohry."

Daniel Kurucz

" My jsme první čtvrtku hráli poněkud bojácně a soupeřky vedly o 11 bodů. Poté jsme trochu změnili obranu a bránili jsme pick-and-rolly, což bylo celkem dobré a poměrně dlouhou dobu jsme drželi příznivý stav. Ten výsledek není tak špatný, i když zápas prvního a druhého týmu tabulky by měl být těsnější a věřím, že si spolu ještě v této sezóně ještě zahrajeme."