Poslední možnost zvrátit čtvrtfinále

6.3.2018
Pražské basketbalistky ZVVZ USK Praha mají před sebou poslední možnost zvrátit čtvrtfinále Evropské ligy proti UMMC Jekatěrinburg, které mají nyní 0:1. Utkání se odehraje ve středu od 19 hodin na Královce.

Hráčky ZVVZ USK Praha narazily ve čtvrtfinále na možná nejhoršího možného soupeře. Dvě vítězství musí totiž urvat od favorizovaného ruského giganta UMMC Jekatěrinburg. První utkání, které odehrály na venkovní palubovce, prohrály rozdílem 27 bodů, 70:97, ve kterém rozhodla už první čtvrtina se skórem 7:28. Nic ale stále není ztraceno. Čtvrtfinálové play off Evropské ligy se totiž hraje na dvě vítězná utkání. Pražanky mají tak poslední šanci sérii zvrátit na svou stranu, a zabojovat tak o čtvrtém postupu do Final Four v řadě.

V prvním vzájemném utkání rozhodlo už prvních deset minut, ve kterých favorizované Rusky od Pražanek odskočily o 21 bodů. Střelecky se dařilo pouze Kateřině Elhotové, která dala 17 bodů. K té se ke konci zápasu připojila klasická střelecká opora ZVVZ USK Praha, Amanda Zahui se 13 body, Maria Režan s 12 body a Alena Hanušová s 11. To už bylo ale pozdě, a hráčky UMMC si utkání pohlídaly, a s přehledem zvítězily 97:70.

V domácím utkání si tak musí pražské basketbalistky pohlídat úvod utkání, aby se neopakoval průběh prvního čtvrtfinále. Utkání se odehraje ve středu, 7. 3. 2018 od 19 hodin ve SH Královka.

Přijďte podpořit hráčky ZVVZ USK Praha ve středu na Královku, a vytvořit jim pořádně bouřlivé domácí prostředí. Těšíme se na Vás.

Utkání můžete také sledovat zde, nebo ze záznamu od 21:05 na ČT Sport.