Po reprezentační pauze je tu opět ŽBL

17.2.2018
Po reprezentační pauze se opět na české palubovky vrací Ženská basketbalová liga. Královka přivítala dnes duel 18. kola. Basketbalistky ZVVZ USK Praha dnes hostily od 17.00 BLK Slavii Praha.

ZVVZ USK Praha – BLK Slavia Praha 94:73 (24:19, 22:19, 29:22, 19:13)

Oba týmy nastoupily do utkání s 10hráčkami. Lépe do utkání vstoupil hostující tým, který se ujal vedení. Domácí hráčky měly problémy s koncentrací v obraně, dovolily soupeřkám jednoduché koše. V první čtvrtině byl z obou stran vyrovnaný basketbal. Po prvních 10minutách skončilo skóre 24:19 pro domácí. Druhou část začaly lépe domácí basketbalistky, ale hostům z Edenu se dařilo v útoku a nedovolily hráčkám USK odskočit na více jak 10 bodů. Ke konci druhé čtvrtiny se konečně podařilo domácím odskočit díky přesným trojkovým pokusům. O poločase šly oba týmy do šaten za stavu 46:38.

Druhý poločas otevřela dvěma úspěšnými trestnými hody Marija Režan. Hráčky Slavie se ve druhém poločase dopustily mnoha nevynucených chyb a domácí z toho těžily a odskočily. Svěřenkyně Natálie Hejkové zlepšily obranou fázi, díky které měly dobré pozice pro rychlý protiútok.  Třetí čtvrtinu vyhrály domácí hráčky rozdílem 7 bodů. Největší zásluhu na tom měly podkošové hráčky Amanda Zahui a Marija Režan. V poslední části domácí už jen kontrolovaly svoje vedení a dovedly tak zápas po reprezentační pauze k vítěznému konci.