Dvě vítězství nad brněnskými týmy

22.1.2018
První extraligové utkání U15 na domácí palubovce odehrály naše hráčky proti týmům z Brna. V sobotu porazily Žabiny a v neděli po skvělém výkonu i hráčky z KP Brna.

V sobotu jsme proti Žabinám začaly odhodlaně a první i druhá čtvrtina byla jednoznačně v náš prospěch. Dařilo se nám zahrát pár protiútoků a útoku se dařilo Sáře Špelinové. Hru velmi dobře dirigovala Kačka Votrubová a svým nasazením a agresivitoou byla hodně vidět Barča Váchová. V druhé půlce na nás soupeřky zkusily zonový presink, který nám trochu dělal potíže a tak byla třetí čtvrtina vyrovnaná. Poslední čtvrtinu jsme už zase hrály na pohodu a do hry se dostalo všech 12 hráček.

 

V neděli tým z KP byl velmi vyhecovaný a už z rozcvičení z něj byla cítit odhodlanost porvat se s námi o dobrý výsledek. Naši hru však zdobila velmi dobrá obrana a rychlý přechod do protiútoku. Vynikající výkon podala Maruška Žílová, která byla motorem našeho týmu a udávala tempo a dávala naší hře jednoduchost, kterou převzaly za své všechny naše hráčky. Opět se do hry dostaly všechny hráčky a zapsaly se do listiny střelců.