S Trutnovem pokořujeme klubový rekord

20.1.2018
Dnes se ve SH Královka odehrálo 16. kolo Ženské basketbalové ligy, kde hráčky ZVVZ USK Praha přivítaly tým BK Lokomotiva Trutnov. Pražanky od začátku do konce utkání byly jasnými favoritkami a konečným stavem 139:35 tak pokořily nový klubový rekord.

ZVVZ USK Praha – BK Lokomotiva Trutnov – 139:35 (34:6, 35:9, 35:8, 35:12)

Tým BK Lokomotiva Trutnov dnes přijel na Královku v osmi hráčkách. Do základní sestavy nastoupila Romero, Hanušová, Režan, Bonner a Elhotová Kateřina. První čtyři minuty byl stav vyrovnaný 6:6, ale od té doby Pražanky nedovolily hráčkám z Trutnova už trefit jediný koš a sami dokázaly svým soupeřkám nasázet v první čtvrtině 34 bodů. Druhých deset minut utkání zahájila Veronika Voráčková svou tříbodovou střelou, po které hned následovala další trojka Karolíny Elhotové. Pražanky využívaly především výškové převahy pod košem a svůj bodový náskok stále navyšovaly. Hráčky Trutnova měly ve druhé čtvrtině pouze dvě střelkyně, které daly dohromady za čtvrtinu 9 bodů. Do poločasu tak dokázaly odskočit od soupeřek na 69:15. I druhou polovinu zahájily Pražanky bodovou smrští. Celoplošná obrana dělala hostujícím hráčkám velké problémy a domácí hráčky tak mohly běhat rychle dopředu. Už ve třetí čtvrtině tak byla pokořena stobodová hranice, kterou dala svou and-one akcí Amanda Zahuí. Do konce čtvrtiny ještě stihly dát Pražanky 4 body a do poslední desetiminutovky se tak šlo za stavu 104:23. Ani v té ale hráčky ZVVZ USK Praha nepolevily, předvedly pro diváky krásné útočné akce, a s klidem tak dohrály utkání a vítězí proti BK Lokomotivě Trutnov 139:35.

Tímto skórem tak hráčky ZVVZ USK Praha pokořily nový klubový rekord, kdy naposledy v roce 2004 dal tým USK svým soupeřkám 134 bodů. Dnes tak přepsaly klubovou historii, do které se zapisuje klubový rekord 139 nastřílených bodů v utkání.

Body ZVVZ USK Praha: Zahui 28, Elhotová Kar. 22, Hanušová 20, Elhotová Kat. 16, Voráčková 15, Režan 14, Romero 13, Krejzová 8 a Bonner 3