K. Vary porážíme vysokým rozdílem

17.12.2017
Basketbalistky ZVVZ USK Praha dnes odjely do Karlových Varů, kde je čekalo 13. kolo ŽBL a také poslední zápas letošního roku v České lize. Svěřenkyně Natálie Hejkové odjely pouze v 9 hráčkách, ale i tak se bodově velmi dařilo. USK nastřílelo 117 bodů.

BA Karlovy Vary - ZVVZ USK Praha 41:117 (11:18, 7:38, 8:30, 15:31)

Karlovarské hráčky nastoupily proti Pražankám bez své kapitánky a nejlepší střelkyně Dany Kušlitové. V první desetiminutovce se domácí hráčky držely soupeřek a nechaly si skóre odskočit na pouhých 7 bodů. Ve druhé čtvrtině ale dostaly lekci, a hráčky ZVVZ USK Praha jasně ukázaly své silné stránky jak v obraně, tak v útoku a druhou čtvrtinu vyhrály o 31 bodů. V poločase tak měly Pražanky dostatečný náskok a příležitost tak dostaly mladé hráčky. Utkání tak dotáhly do jasného vítězství a už po osmé překročily stobodovou hranici. Nejvíce se dařilo podkošové Amandě Zahui, která dala soupeři 34 bodů a byla nejlepší střelkyní USK i nejvíce vytíženou hráčkou, kdy strávila na hřišti 31 minut.

Ivan Beneš: "Za nás dostaly příležitost v dnešním utkání mladé hráčky. Vary hrály v první čtvrtině velmi dobře, kdy s námi držely pět minut krok. Pak jsme ovšem přitlačili v obraně a získali jsme do poločasu rozhodující náskok. Ve druhém poločase se odehrával z obou stran pěkný výkon, který se doufám divákům líbil."