Jedna porážka a jedno vítězství se Slovankou - U15

29.10.2017
Dvě naprosto odlišná utkání se stejným soupeřem odehrál tým U15 proti Slovance. V boji o druhé místo v tabulce jsme v sobotu hrály s bázní a strachem a prohrály o 7 bodů. V neděli jsme na soupeřky vlétly s elánem a bojovností a zaslouženě jsme zvítězily o 18 bodů.

V sobotu na palubovce Slovanky v Sadské jsme hrály ustrašeně. Nevěděly jsme si rady s agresivní obranou soupeřek, které byly soustředěné a velmi dobře bránily naše pivotky. Střelecky se dařilo pouze Marušce Žílové, která odehrála nejlepší utkání v dresu USK v této sezóně. Bohužel se nenašla žádná další hráčka, která by se dokázala prosadit. I když jsme v poločase vedly o 4 body, v druhé půlce byly soupeřky lepším týmem a zaslouženě vyhrály.

Body: Žílová 21, Kapková 6, Siebestichová 4, Špelinová, Nekolná a Černá 4, Hranáčová a Votrubová 2.

V neděli byl vývoj utkání naprosto odlišný. Holky do utkání nastoupily s odhodlání a vůlí vyhrát. Od začátku jsme byli lepším týmem. Agresivní obrana podpořená výborným obranným doskokem, dařil se nám rychlý přechod do útoku a taky se nám dařilo dostat míč na naše pivotky. Hlavně první poločas jsme šlapaly na 110%,  v druhé půlce jsme již jen udržovaly výsledek. Zlepšený výkon byl vidět na každé hráčce, která nastoupila do hry a je nutno vyzdvihnout výkon a nasazení Kačky Votrubové a Sáry Špelinové, které svou bojovností strhly i ostatní hráčky.