V 6. kole porážíme Žabiny

14.10.2017
Basketbalistky ZVVZ USK Praha se dnes střetly s týmem z půlky tabulky ŽBL. Ještě před zápasem po představení obou týmů, popřál Marek Kučera, Kateřině Elhotové, která dnes slaví narozeni. Přejeme jí mnoho sportovních a životních úspěchů.

ZVVZ USK Praha – Žabiny Brno 86:55 (24:18, 21:4, 22:17, 19:16)

Pražanky nastoupily do zápasu s velmi malým počtem hráček. Brabencová a Pospíšilová odjely hrát extraligu U19 do Ostravy. Trenérka Natália Hejková tak měla k dispozici jen 9 hráček. První čtvrtina byla ve znamení velmi vyrovnaného utkání. Ač USK bylo stále ve vedení, Brno každým útokem dotahovalo rozdíl ve skóre. Velkou zásluhu na tom měla nejlepší skórerka Brna Jana Husknechtová. Domácím se nedařilo prosadit z pod koše. Velmi pohledné akce předvádělo opět duo Zahui – Xargay. Ve druhé fázi utkání domácí hráčky zabraly a postupně navyšovaly svůj náskok. Marta Xargay rozdávala přesné přihrávky a spoluhráčky Marija Režen, Kateřina a Karolína Elhotová, Alena Hanušová díky tomu zakončovaly úspěšnými střelami. Po první ne moc vydařené první čtvrtině domácí basketbalistky zlepšily obranou fázi a dovolily soupeřkám vstřelit pouhé 4 body.

Druhý poločas otevřela nejlepší střelkyně Brna Hausknechtová úspěšnou dvoubodovou střelou. Soupeřky z Brna se opět dokázaly prosadit, stejně jako v prvním poločase a hrály velmi dobře rychlé protiútoky, ze kterých jednoduchými koši snížily manko. Ale ke konci třetí čtvrtiny se podařilo domácím basketbalistkám převzít utkání opět do vlastní režie a navýšily svůj náskok na 28 bodů. V poslední destiminutovce se dostalo do rotace všech 9 hráček. Všechny hráčky ZVVZ USK Praha se bodově podílely na celkové šesté výhře v řadě. Nejlepší střelkyní byla Amanda Zahui, která opět pokořila hranici 20 bodů. Další utkání čeká české mistryně v Istanbulu proti Galatasarayi ve středu, kde se představí ve druhém kole Euroligy.

Statistiky naleznete zde.