Basketbalistky ZVVZ USK Praha ve 4. kole opět vítězí

4.10.2017
Hráčky ZVVZ USK Praha dnes hostily ostravský tým. Ostrava přijela na Královku s velmi úzkým kádrem. Po 4.kole má mistrovský klub 4 výhry. Domácí basketbalistky v dnešním utkání nastoupily v tričkách s nápisem „Aneto a Vyo, brzy se nám uzdravte. Jsme s Vámi.“ Chtěly tak vyjádřit podporu spoluhráčkám, které jsou zraněné.

ZVVZ USK Praha – SBŠ Ostrava 125:37 (29:7, 16:8, 43:8, 37:14)

Dnešní utkání bylo ve znamení velmi tvrdého basketbalu ze strany mladých hráček z Ostravy. Vstoupily do zápasu velmi agresivně a hned po rozskoku se ujaly vedení 2:0. Domácí hráčky obratem srovnaly a ujmuly se kormidla utkání. Roli favorita potvrdily v první čtvrtině, kdy bez sebemenších problémů dostaly hosty pod tlak a po jejich vynucených chybách snadno zakončovaly. Rozhodčí z počátku nechali tvrdší hru ze strany Ostravy. Postupně během prvního poločasu se na palubovku podívaly všechny hráčky, kromě Veroniky Šípové, která by se měla zapojit v nejbližších dnech. Po jasné první čtvrtině, byla druhá část utkání o poznání slabší ze strany domácích. Nastřílely soupeři 16 bodů a obdržely 8.

Druhá polovina byla opět ve znamení bodových hodů USK. Po druhé čtvrtině opět nastoupila základní osa a ovládla tuto část utkání 43:8. Koncovku zápasu už domácí basketbalistky dohrály s velkým nasazením a pohlednými akcemi bavily diváky.

Body ZVVZ USK Praha: Zahui 26, Elhotová Kateřina a Karolína 19, Hanušová 19 (10 doskoků), Voráčková 11, Krejzová 9, Režan 8, Romero 5, Xargay 4, Pospíšilová 2