U19 Chance porážíme 81 o bodů

1.10.2017
Do třetího kola ŽBL dnes nastoupily hráčky ZVVZ USK Praha ve Strakonicích od 17 hodin proti U19 Chance. Strakonické hráčky porazily o 81 bodů a dvouciferných střelkyň bylo 8.

Do základní sestavy nastoupila pětice Xargay, Režan, Hanušová Zahui a Elhotová Kateřina. Dvojbodovou střelou zahájily utkání Pražanky. Už od začátku zápasu hrály hráčky ZVVZ USK Praha na domácí tým celoplošnou obranu, se kterou si ze začátku strakonické hráčky dokázaly poradit. Prvních pět minut se tak držely. Od 6. minuty utkání, po stavu 9:9 si ale vzaly do režie jasně utkání pražské hráčky. Do druhé čtvrtiny tak nastupovaly se 17 ti bodovým náskokem. Poté ještě Pražanky přitlačily v obraně a v útoku využívaly své výškové převahy pod košem. Hlavně díky ziskům a následným rychlým protiútokům odskočily domácím hráčkám na 62:20.

Druhý poločas odstartovala Alena Hanušová svým nájezdem a následovala 9 bodová šňůra. Domácí hráčky se přes zónovou obranu Pražanek nedokázaly prosadit. Hráčky USK naopak v útoku předváděly pohledné akce a za třetí čtvrtinu nasázely domácím hráčkám 35 bodů. V poslední desetiminutovce tak dělily Pražanky od stobodové hranice pouhé tři body, kterou hned v první minutě překonala svou druhou úspěšnou střelou z pod koše Marija Režan. Konečné skóre tak ještě upravily na 44:125 a ze Strakonic vezou další vítězství.

Body ZVVZ USK Praha: Hanušová 23, Elhotová Kateřina, Karolína 17, Romeru 15, Režan 14 (12 doskoků), Voráčková 13, Zahui 11, Xargay 10, Mainclová 5

Další utkání se odehraje ve středu 4. 10. od 18 hodin ve SH Královka, kde budeme hostit SBŠ Ostrava.

Komentáře:

Petr Martínek – trenér U19 Chance

"Střetli jsme se s nejlepším týmem české ligy ale i jedním z nejlepších evropských týmů. Myslím, že nás může těšit, že se nám podařilo překonat agresivní obranu. Utkání bylo povedené, gratuluji USK k vítězství. Jen je škoda zranění Anety Mainclové, ke kterému došlo ke konci utkání."

Pavel Kubálek

"I přes vysoké bodové vítězství jsme trošku zaskočeni tou koncovkou, kdy se nám zranila pivotka Aneta Mainclová. V tomhle zápase dostaly příležitost všechny hráčky, které s námi vycestovaly. Snažili jsme se o jednoduchý, rychlý basketbal. Snažili jsme se o celoplošnou obranu, tak abychom vyvíjeli tlak na soupeře a docházelo k chybám z jejich strany."

Amanda Zahui

"Pracovaly jsme na různých taktikách a musíme se soustředit aby jsme se zlepšily jako tým."