V play off vedeme 2:0

22.3.2017
Dnes se odehrálo druhé kolo play off Ženské basketbalové ligy, ve kterém mají Pražanky za svého soupeře hráčky z Karlových Varů. Utkání se odehrálo od 17:30 hodin v KV aréně. Po dnešní výhře tak Pražanky vedou sérii 2:0 a od postupu do semifinále je dělí už pouze jeden vítězný zápas play off.

BA Karlovy Vary – ZVVZ USK Praha – 55:103 (9:27, 22:24, 15:28, 9:24)

Hráčky ZVVZ USK Praha dnes nastoupily od 17:30 do druhého utkání play off Ženské basketbalové ligy v KV aréně v Karlových Varech. Základní sestava byla pětice Vyoralová, Hanušová, Dupree, Vaughn a Palau. Úvodní rozskok získaly hráčky ZVVZ USK Praha. Míč se odrazil na naši rozehrávačku Laiu Palau, která ihned viděla pod košem Alenu Hanušovou a utkání tak odstartovalo košem hostujících hráček. Další dva body dala opět Alena Hanušová a poté se k ní přidala Tereza Vyoralová po krásné „and-one“ akci. Ve druhé minutě utkání už na tabuli svítilo skóre 9:0. První koš domácích hráček trefila ve třetí minutě kapitánka Dana Kušlitová. Pohledné akce v útoku předváděla především dvojice Palau-Hanušová. Domácí hráčky těžko nacházely volné pozice, a tak se snažily se prosadit alespoň z dlouhé vzdálenosti. 3. minuty do konce první části, si domácí trenérka Marcela Krämer vzala po skóre 21:5, timeout. V první čtvrtině si tak Pražanky vytvořily osmnáctibodový rozdíl, 9:27. Druhou čtvrtinu odstartovaly lépe naopak domácí hráčky, kdy rychlými třemi koši vítězily čtvrtinu 7:0. Poté ale hráčky ZVVZ USK Praha zagresivnily v obraně a domácí hráčky tak ztrácely míče. Rázem Pražanky otočily počáteční manko na 10:7. Ve druhé čtvrtině karlovarské hráčky držely s favoritkami krok a druhou část utkání prohrály o pouhé dva body 22:24. Už do prvního poločasu vystřídala trenérka Hejková všech 12 hráček na soupisce. Druhou polovinu utkání zahájila trojbodovou úspěšnou střelou Marta Xargay. Pražanky tak opět odskočily 9:1. Domácí hráčky pak dvakrát přehrály dlouhou přihrávkou agresivní obranu Pražanek a postupně rychlý odskok snižovaly. Hráčky ZVVZ USK Praha, ale opět přitvrdily v obraně a třetí čtvrtina skončila 15:28. Poslední část zápasu odstartovala za stavu 46:79.  Pražankám tak chybělo 21 bodů k překročení 100bodové hranice. Vedení se opět ujaly hráčky USK. Domácí hráčky si musely poradit se zónovou obranou hostujících, a tak převažovaly spíše střely ze střední vzdálenosti. Po doskoku neúspěšných střel Pražanky zrychlily hru a snažily se především o rychlé protiútoky. V 6. minutě předvedla krásnou asistenci přihrávkou za zády Laia Pala na Ilonu Burgrovou a zvýšila skóre na 49:91. Stobodovou hranici překročila minutu před koncem svou střelou Karolína Elhotová. Druhé kolo play off Ženské basketbalové ligy tak skončilo ve prospěch Pražanek 55:103 a v sérii tak vedou 2:0. Třetí utkání se odehraje na domácí palubovce ve SH Královka v pátek 24. 3. 2017 od 17 hodin.

Body ZVVZ USK Praha: Vyoralová, Dupree 16, Hanušová 15, Steinberga 13, Xargay, Burgrová 12, Palau, Mainclová 6, Elhotová Kar. 5, Voráčková 2

Hodnocení zápasu:

Candice Dupree

"Dnes jsme odehrály dobrý zápas. Trenérka nám v poločase zdůraznila, že musíme zlepšit obranu a to se nám povedlo, takže dnes povedené utkání."

Pavel Kubálek

"Dnes můžeme být spokojenější s druhým poločasem, kdy jsme soupeři dovolili pouze 15 bodů. V prvním poločase se nám nedařilo přistupovat k hráčkám, tak aby nebyly nebezpečné našemu koši. Celkově je nutno vyzdvihnout fakt, že se šesti hráčkám podařilo dosáhnout dvouciferné bodové hranice. Jsme rádi, že se nikomu nic nestalo a teď už se budeme soustředit doufejme na poslední čtvrtfinálové utkání."