Basketbalistky ZVVZ USK Praha jedou do Krakowa

16.1.2017
Pražské basketbalistky čeká velmi houževnatý soupeř. Krakow je zatím na šesté příčce základní části s bilancí dvou výher a šesti proher. Hráčky USK s tímto polským týmem v posledních třech zápasech zvítězily. Celkem spolu oba kluby odehrály 9 utkání v rámci Euroligy. Krakow dokázal zvítězit 5krát a USK 4krát. Jak dopadne duel dalšího kola Evropské ligy?
Holky čekají na svůj let do Krakowa
Holky čekají na svůj let do Krakowa

V posledním utkání Sonja Petrović předvedla svůj další double-double, kde nasbírala 14 bodů a 14 doskoků a je na druhém místě střelkyň celé Euroligy s 19,4 body na zápas. České šampionky v posledním kole na domácí půdě zdolaly maďarský Györ 83:56 a upevnily si tak třetí místo. Krakow v posledním kole nestačil na Kursk a na ruské půdě prohrál 59:96. Lídrem týmu jsou Simmons, Kobryn, Ygueravide a Morrison. Španělská rozehrávačka Ygueravide dává soupeřkám v průměru 13,2 bodů na utkání a k tomu přidává ještě 6 asistencí. Nejužitečnější hráčkou je Polka Kobryn, která má v průměru na utkání validitu 17 a doskočí průměrně 8 míčů.

Utkání začíná zítra v 19.00 v městské hale TS Wisla. Na utkání nás jede podpořit jedenáct fanoušků. Moc děkujeme. Ostatní fanoušci mohou utkání sledovat prostřednictvím kanálu youtube.com/FIBA