Proti KP Brno vítězíme

11.12.2016
Dnes přivítaly hráčky ZVVZ USK Praha ve své domácí hale Královka brněnský tým KP Brno. Před utkáním proběhla od 14:30 akce Nadace KOŠE PROTI DROGÁM „Adventní neděle na Královce“, kam zavítalo desítky dětí, si užít nejen sportovní den s hráčkami ZVVZ USK Praha. Také při úvodním nástupu do utkání přibíhaly hráčky s mládeží USK Praha.

ZVVZ USK Praha – KP Brno – 95:52 (25:8, 25:18, 22:15, 23:11)

Úvodní rozskok padl do rukou domácích. První body zápasu dala z trestných hodů po faulu Kii Vaughn, nová posila KP Brna, Stephanie Zenora Madden. První 3 minuty zápasu se nedokázal ani jeden tým trefit z delší vzdálenosti a skóre po třech minutách svítilo 2:1 pro domácí, a to všechny body padly z trestných hodů. Po střelecky nezdařených třech minutách ale nastala hra domácích tak, jak jí známe, a první čtvrtinu tak domácí hráčky zvítězily 25:8. Ve druhé čtvrtině ztrácely domácí hráčky míče v útoku a i přes 25 bodů dostaly od soupeře na rozdíl od první čtvrtiny o 10 více. Do šaten se tak šlo za stavu 50:26. Ve druhém poločase brněnské hráčky okusily zónovou obranu domácích. Zápas i přes 18 ztrát domácích skončil rozdílem 43 bodů, 95:52. Do zápasu nastoupilo všech 10 hráček, které se kromě Terezy Šípové, střelecky prosadily. Nejlepší střelkyní byla Sonja Petrović, která nastřílela 24 bodů a doskočila 5 míčů.

Hráčky ZVVZ USK Praha mají před sebou další euroligový zápas, který odehrají ve středu od 18 SEČ hodin v Turecku proti Fenerbahce, kam odcestují toto úterý.

Poslední zápas tohoto roku odehrají ještě hráčky USK v Brně, a to 17. 12. od 17 hodin proti Handicap Brno.

Natália Hejková: "Od začátku zápasu to vypadalo hodně unaveně, ale potom jsme to rozběhli a v podstatě za 5 minut první čtvrtiny jsme rozhodli celý zápas. Jsem ráda, že se nikomu nic nestalo a že jsme si mohli i vyzkoušet nějaké věci."

Marián Svoboda: "Začátek zápasu si myslím, že hlavně v obraně nebyl špatný, ale pak už byl vidět respekt z naší strany. Báli jsme se hrát aktivně v útoku, dlouho jsme drželi balón a domácí toho využívali. Z mého pohledu takový ustrašený výkon."

Anete Steinberga: "Dnes si myslím, že jsme odehrály velmi dobrý zápas. Po prohraném zápase v Kursku, jsme se útočně dobře prosazovaly a dobře jsme se naladily na další euroligové utkání, které nás čeká již příští týden v Turecku."