Poslední test před výjezdem do Kursku dopadl dobře

4.12.2016
Basketbalistky ZVVZ USK Praha čekalo další kolo Ženské basketbalové ligy. Tentokrát zamířily vlakem do Ostravy, kde od 15.00 nastoupily v ostravské aréně. Pro české mistryně to byl poslední test před pondělním odletem do Ruska.

SBŠ Ostrava – ZVVZ USK Praha 43:85 (10:27, 17:27, 9:16, 7:15)

Hráčky USK vstoupily do zápasu koncentrovaně a během prvních deseti minut si vytvořily markantní rozdíl. „Dnešní utkání pojala děvčata velmi zodpovědně a koncentrovaně,“ řekla po vítězném utkání trenérka Natálie Hejková. Ve druhé čtvrtině se Ostravě dařilo lépe a daly Pražankám o 7 bodů více než v předchozí čtvrtině. „Dnešní utkání se nám velmi vydařilo. Hodně jsme pracovaly v obraně, tím jsme získaly snadné koše a výrazný náskok již od první čtvrtiny,“ hodnotila týmový výkon Tereza Vyoralová. Ve druhé polovině dokázaly hráčky ZVVZ USK Praha ubránit Ostravu v obou desetiminutovkách pod 10 bodů. „Jsem s dnešním výkonem spokojená. Hráčky plnily úkoly v obraně, tak i útoku. Jediné co nás mrzí je zranění Veroniky Šípové,“ dodala trenérka.

Body ZVVZ USK Praha: Voráčková 17, Steinberga 17, Vaughn 12, Hanušová 12, Vyoralová 9, Elhotová 8, Xargay 6, Ter. Šípová a Ver. Šípová po 2