Doma jsme kralovali a hrou se bavili

14.10.2007
Dvě utkání na Folimance, soupeřky z moravy a dvě jasná vítězství. Takový byl uplynulý víkend z pohledu Juniorek USK Praha. Do obou utkání jsme vstupovali jako jasný favorit a tuto roli jsme naplňovali v průběhu obou utkání od první do poslední minuty.
Dvě utkání na Folimance, soupeřky z moravy a dvě jasná vítězství. Takový byl uplynulý víkend z pohledu Juniorek USK Praha. Do obou utkání jsme vstupovali jako jasný favorit a tuto roli jsme naplňovali v průběhu obou utkání od první do poslední minuty.

ZVVZ USK Praha Juniorky vs. SK UP Olomouc 81 : 45 ( 20:9, 20:12, 20:10, 21:14) Sobotní utkání jsme začali velmi dobře a od úvodních minut jsme diktovali podle jakých not se bude hrát. Čtvrtina tak vyzněla jasně v náš prospěch, když jsme soupeřkám dovolili pouhých 9 bodů. I v druhé čtvrtině jsme pokračovali v dobrém výkonu. Náš náskok postupně narůstal a to i přes to, že na hřiště nastoupily všechny hráčky z lavičky. V druhém poločase jsem dokázali pokračovat v dobrém kolektivním basketbalu. Slabší stránkou naší hry byl přechod do protiútoku. V této činnosti jsme se za celé utkání nesrovnali a tak trochu jsem se obírali o možnost snadného zakončení. Na vývoj utkání to nemělo zásadní vliv, protože naše efektivita zakončení v postupném útoku byla dobrá. V dalších utkáních by jsme se ale měli v této činnosti zlepšit. I přes to že se na hřišti pravidelně střídalo 10 hráček, dokázali jsme po celou dobu utkání držet vysoké tempo a to je určitě pozitivní. ZVVZ USK Praha Juniorky vs. Gambrinus Sika Brno „B“ 92 : 37 (28:9, 25:7, 23:12, 16:9) I nedělní utkání jsme začali výborně. Velmi zodpovědná obrana nutila soupeřky k chybám a my jsme mohli hrát rychle dopředu. Již před zápasem jsme si řekli co je v tomto směru potřeba zlepšit a po celou první polovinu utkání se nám to dařilo. Navíc jsme ve chvílích, kdy jsme z rychlého protiútoku nezakončili dokázali dobře spolupracovat v postupném útoku. Tam se projevil rozdíl mezi oběma družstvy. Brňanky přijeli na Folimanku s mladými nadějemi a ty i přes velmi sympatický výkon nestačily na naše hráčky, které mají dosti zkušeností z ligových soutěží. I v druhém poločase jsme navyšovali rozdíl ve skóre. Naše koncentrace a nasazení už ale nedosahovalo úrovně z poločasu prvního a tak se naše hra někdy trochu zadrhla. I přes „slabší“ druhou půli jsme sehráli výborné utkání. Především v prvním poločase se 9 hráček střídalo na hřišti a tempo ani na okamžik neopadlo. Pochvalu tak za tento víkend zaslouží cele družstvo.