Víkendová bilance 1-1 s prvními dvěma celky je povzbudivá

15.11.2006
Víkendová utkání jsme sehráli s průběžně prvním a druhým celkem soutěže. Zatím co v sobotu proti celku z Ústí vyvrcholila naše krize v útočném fázi a za 3 čtvrtiny jsme nastřílely pouze 22 bodů. V něděli jsme proti celku z Kralup hru zpřesnily a hlavně díky zvýšenému nasazení a spolupráci v obraně utkání dovedly do vítězného konce.
Víkendová utkání jsme sehráli s průběžně prvním a druhým celkem soutěže. Zatím co v sobotu proti celku z Ústí vyvrcholila naše krize v útočném fázi a za 3 čtvrtiny jsme nastřílely pouze 22 bodů. V něděli jsme proti celku z Kralup hru zpřesnily a hlavně díky zvýšenému nasazení a spolupráci v obraně utkání dovedly do vítězného konce.

BC USK Libochovice : BK PEML Ústí nad Labem 45 : 60 (13:15, 15: 29, 22:46) Sobotní utkání jsme začaly nervózně, naštěstí ani soupeř do uktání nevstoupil pravou nohou a tak skončila první čtvrtina po mnoha nepřesnostech rozdílem 2 bodů. Nepřesnosti na obou stranách pokračovaly i v druhé čtvrtině. Narozdíl od soupeřek jsme ale velký počet nepřesností nenahradily třeba zvýšeným nasazením nebo přecizním dodržování nacvičených kombinací, což by nám zcela určitě usnadnilo spolupráci v útoku. Čtvrtinu ze které bolely oči tak soupeř vyhrál 14:2 a v utkání nám odskočil na rozdíl 14ti bodů. V druhém poločase se hra zlepšila pouze na jedné straně. Sice jsem přidaly v obraně ale krize v útoku pokračovala. Po 30ti minutách jsme tak soupeřovo konto zatížili pouhými 22 body. Až v tuto chvíli si hráčky uvědomily, že nejen v obraně ale také v útoku je k úspěchu určité spolupráce. Obrázek ze čtvrté čtvrtiny se tak oproti přechozím třem o něco změnil. Nasazení v obraně bylo jednoznačně nejvyšší za celé utkání a soupeřky jsme vytaženou obranou konečně dostaly pod tlak. Pár ztracených míčů a následných protiútoků nám umožnilo přiblížit se až na rozdíl 10ti bodů. V těchto chvílích jsme se ovšem nepochopitelně odklonily od hry, která nám konečně vycházela a vrátily jsme se zpět k velmi chaotické spolupráci v útoku. Soupeřky tak svoje vedení uhájily a v závěru, když jsem hráli hop nebo trop opět lehce odskočily. BC USK Libochovice : BK Junior Kralupy 65 : 57 (15:13, 40:34, 51:48) Nedělní utkání začalo v útočné fázi velmi podobně sobotnímu, nepřesnosti, zkažené přihrávky, nepřesné zakončení. Rozdíl byl ovšem hned od počátku utkání v obráně. Agresivnější obrana s vyšší pozorností chvílem dokonce doplněná o nezbytnou komunikaci mezi hráčkami nutila soupeřky také chybovat. Oproti předchozím utkáním zlepšená hra v obraně nám postupně pomohla získat potřebnou sebedůvěru a tempo a postupně jsem se začaly prosazovat i v útoku. Konečně jsme po delší době vsadily na kombinace které jsme trénovaly v přípravě a "překvapivě" jsme z těchto kombinací těžily. Stejně tak jako z rychlého protiútoku který se v naší hře po delší době objevil. Na začátku druhého poločasu jsem na chvíli polevily v koncentraci a soupeřky toho okamžitě využily k snížení rozdílu ve skóre. V jejich snaze otočit výsledek utkání je ale kromě naší obrany brzdilo i dosti zajímavé střídání po celých pětkách. I přes to že hra v druhém poločase nebyla příliš krásná na pohled byla na ní vidět určitá snaha o dodržování taktických pokynů. Snaha která nám hlavně v sobotním utkání naprosto chyběla. Utkání jsme dovedly do úspěšného konce. Více než basketbalová krása to však z naší strany byl boj v kombinaci s velkou touhou po vítězství. O to je možná toto vydřené a protrápené vítězství cennější. V obou utkáních podala velmi dobré výkony Markéta Dřevová, v sobotu se k ní bohužel nikdo výrazněje nepřidal. V nedělním utkání to pak kromě Dřevové byla ještě Štěpánová a Elhotová.