Po reprezentační pauze opět pokračujeme v ŽBL vítězně

27.11.2016
Dnes přivítaly hráčky ZVVZ USK Praha ve své domácí hale Královka hráčky Trutnova a zahájily tak druhou polovinu základní části ŽBL. Týden předtím proběhla reprezentační pauza, při které se hráčky rozutekly do národních týmů. Dnes už byly holky v plné síle a pokračují tak ve své vítězné šňůře.

ZVVZ USK Praha – LOKO Trutnov – 83:35 (22:5, 25:9, 13:15, 23:6)

Dnes se odehrálo 12. kolo Ženské basketbalové ligy a tím se odstartovala druhá polovina základní části. Hráčky ZVVZ USK Praha si stále drží neporazitelnost a tak v dnešním zápase byly opět jako favoriti. Začátek zápasu probíhal podle představ domácích. Hráčky USK předváděly krásné akce v útoku, při kterých byla většinou rozehrávačka Laia Palau, a zdobila tím tak hru ukázkovými asistencemi. Trutnovské hráčky měly problém se přes výbornou obranu domácích prosadit, a proto dokázaly v první čtvrtině vstřelit pouze pět bodů.  Druhá čtvrtina probíhala podobně. Domácí hráčky se po nezdařených střelách hostujících rozbíhaly dopředu a dávaly tak jeden rychlý protiútok za druhým. Do poloviny utkání si tak dokázaly vytvořit 33 bodový náskok. Třetí čtvrtina ovšem domácím hráčkám nevyšla tak, jak by chtěly. Trutnovské hráčky totiž ve třetí čtvrtině trefily tři trojbodové střely za sebou a domácí hráčky naopak měly problém se z delší vzdálenosti trefit. Proto také domácí hráčky třetí část utkání prohrály o 2 body. Do poslední čtvrtiny ale opět nastoupilo družstvo ze čtvrtin předešlých. Opět předváděly pohledné akce, rychlé protiútoky a výbornou obranu. Oba dva týmy měly v dnešním utkání problém se trefit z tříbodového oblouku, kdy ZVVZ USK Praha (19/1) a LOKO Trutnov (18/3). Počet vystřelených střel tak na konci zápasu poukázal na to, že hostující hráčky měly problém si střeleckou pozici vytvořit (USK 84/36, LOKO 55/14). Poslední čtvrtina nakonec skončila 23:6 a domácí hráčky tak pokračují ve své neporazitelnosti a připisují si další výhru 83:32. Do zápasu nastoupilo všech 12 hráček, přičemž na lavičce seděly dvě zraněné hráčky Karolína Elhotová a Ilona Burgrová. Nejlepší hráčkou byla Anete Steinberga, která zaznamenala double-double 19 bodů a 10 doskoků.

Body ZVVZ USK Praha: Stenberga 19, Vaughn 17 a 8 doskoků, Hanušová 12, Vyoralová 10 a 8 asistencí, Petrović 8, Xargay 6, Voráčková 5, Mainclová 4 a Krejzová 2, Palau 8 asistencí

Martišek: "Tento zápas jsme nastoupili bez trenéra Kapitulčina a bez důležitých opor základní sestavy, které bohužel jsou zraněné. Proto jsme nastupovali v okleštěné sestavě. Myslím, že jsme cíl dnešního zápasu splnili a děkuji všem hráčkám a celé lavičce za dnešní výkon. Doufám, že se do příštího zápasu dáme už zdravotně dohromady a budeme pokračovat v sezoně, která je zatím velmi vydařená."

Ivan Beneš: "Nám se zápas dnes ve třech čtvrtkách povedl, mrzí nás ta třetí, ve které jsme k tomu nepřistoupili, tak jak jsme měli. Nicméně jsme odehráli průměrné ligové utkání, ve kterém nastoupily všechny hráčky lavičky."

Natalia Hejková: "Z naší strany odfláknutá třetí čtvrtina, ale i tak nám to stačilo na 50ti bodový rozíl. Před euroligovým zápasem jsem čekala lepší výkon, ale asi se na tom podepsala tvrdší příprava během uplynulého týdne."

Alena Hanušová: "Vzaly jsme to jako přípravu na Euroligu, protože to bylo asi 14 dni co jsme spolu nehrály. Takže jsme si spíš opakovaly akce a sehrávaly jsme se znova co se týče obrany a útoku, abychom byly připravené na středeční euroligový zápas."

 

Už ve středu 30. 11. 2016 se ve SH Královka odehraje další euroligové utkání, kdy hráčky ZVVZ USK Praha přivítají hráčky z francouzského Mont Pellieru. Přijďte holky podpořit k další výhře v euroligové sezóně ve středu od 18:55!