Ze Strakonic vezeme vítězství

30.10.2016
Dnes čekal hráčky ZVVZ USK Praha výjezd do Strakonic na 9. kolo ŽBL. Ve středu pozdě v noci se hráčky vrátily z Maďarska, kde odehrály první euroligový zápas této sezóny, který dotáhly do vítězného konce. Na jihu Čech tak na hráčky ZVVZ USK Praha dnes čeká soupeř, který se pohybuje na konci tabulky a stále ještě neokusil chuť vítězství. Naše hráčky tak pro dnešní zápas jsou jasným favoritem.

U19 Chance – ZVVZ USK Praha – 23:102 (11:25, 4:30, 4:25, 4:22)

Do zápasu vstoupily strakonické hráčky s menší nervozitou. V první čtvrtině spoléhaly hlavně na svou oporu Jitku Musilovou, která v první čtvrtině proměnila 7 bodů z celkových 11. Hráčky ZVVZ USK Praha byly střelecky opět při chuti a první část zápasu tak skončila 25:11. Ve druhé čtvrtině měly domácí hráčky problém s těsnou obranou hostujících a leckdy měly problém i s přechodem na svou útočnou polovinu hřiště. Hráčky USK tak získávaly míče v obraně a startovaly do rychlých protiútoků. Domácí celek tak ve druhé čtvrtině inkasoval pouze 4 body, naopak hostující si nastolil náskok 40 bodů! Poločasové skóre tak skončilo 15:55. Druhá polovina utkání začala šňůrou 6:0 pro hráčky USK. I přes změnu obrany hostujících hráček měly domácí problém vytvořit si volnou střeleckou pozici. Na konci třetí čtvrtiny tak měly domácí hráčky na kontě 29 ztrát, ze kterých hostující většinou bodovaly. Do poslední čtvrtiny se tak nastupovalo za stavu 19:80. Poslední část utkání zahájila tříbodovou střelou Tereza Vyoralová, po které následoval time-out. Domácí hráčky se přes dobrou obranu hostujících nedokázaly dostat do vymezeného území a ani si vybudovat volné střely z dálky. Hráčky ZVVZ USK Praha měly naopak na každou střelu dost času. Nejen skóre, ale také konečné statistiky napovídaly tomu, že se odehrál zápas mezi lídrem a posledním týmem v tabulce. Procento střelby bylo 18,5 % oproti hráčkám USK 50,6 %, doskoky prohrály domácí hráčky o 25 míčů, ztratily 36 míčů. Hráčky ZVVZ USK Praha tak nakonec překonaly stobodovou hranici a poráží tak strakonické hráčky 102:23. Nejlepší střelkyní byla Alena Hanušová, která dala 20 bodů.

Body ZVVZ USK Praha: Hanušová 20, Petrović, Steinberga 17, Vyoralová 14, Voráčková 10, Xargay 8, Burgrová 6, Mainclová 5, Palau 3, Elhotová Kar. 2

Další zápas ŽBL odehrají hráčky USK v sobotu 5. listopadu 2016 od 17 hodin ve SH Královka proti MK Technik Brno.

Mezitím, čeká hráčky ZVVZ USK Praha 2. kolo euroligy a to na domácí palubovce 2. 11. 2016 od 19:15 ve SH Královka proti Wisla Can-Pack. Přijďte holky podpořit ve středu na Královku a pomoct jim k další výhře v eurolize. Těšíme se na Vás!