Po 8. kole si stále držíme neporazitelnost

22.10.2016
Dnes hráčky ZVVZ USK Praha čekal poslední zápas v ŽBL před prvním euroligovým zápasem. Nastoupily proti mladému týmu BA Karlovy Vary, který se v tabulce udržuje zatím na 7. místě a vyzkoušely si tak styl hry, který chtějí předvádět i v letošní euroligové sezoně.

ZVVZ USK Praha – BA Karlovy Vary – 93:42 (27:14, 30:11, 14:10, 22:7)

Hráčky ZVVZ USK Praha nastoupily ve své hvězdné sestavě Palau, Xargay, Petrović, Vaughn a Steinberga. Skóre otevřely domácí hráčky krásnou akcí, kdy naše rozehrávačka Laia Palau přihrála na Sonju Petrović, která zakončila z výskoku a otevřela tak utkání. Prvních 6 bodů hostujícího týmu střelila nejlepší střelkyně karlovarských hráček Dana Kušlitová a to dvěma tříbodovými střelami. Hostující hráčky se snažily nepřecházet pozice ovšem po nepřesných střelách domácí hráčky hnaly dopředu a vytvářely si tak volné pozice z rychlých protiútoků. První čtvrtina skončila za stavu 27:14. Ve druhé čtvrtině nasadily domácí hráčky celoplošnou obranu, ze které získaly hned tři míče za sebou. Po pohledných akcích domácí hráčky stále navyšovaly svůj bodový náskok a poločasový stav skončil 57:25. Druhý poločas otevřela Kia Vaughn svou individuální akcí z podkošového prostoru a vzápětí následovaly dva rychlé protiútoky Hanušové a následně faulované Vyoralové. Třetí čtvrtina byla z pohledu domácích hráček bodově chudší než předešlé dvě, a to hlavně z neproměněných jasně vytvořených pozic. Do poslední části hry se tak šlo za stavu 71:35 a domácí hráčky hned odstartovaly šňůrou 8:0 kdy se hostující hráčky dostaly k úspěšné střele až ve 5. minutě. Domácí hráčky tak pokračovaly v těsné obraně a poslední čtvrtinu doslova otrávily hru hostujícímu celku, kdy ztrácely jeden míč za druhým. Hráčky ZVVZ USK Praha se po každém zisku nebo doskoku rozbíhaly dopředu a proměňovaly tak většinu košů z rychlých protiútoků. Domácí hráčky tak zvítězily nad karlovarským celkem rozdílem 51 bodů a připisují si tak další vítězství v sezoně 2016/2017.

Další utkání ŽBL odehrají hráčky 29. 10. 2016 na palubovce U19 Chance ve Strakonicích. Nejbližší zápas ale čeká hráčky ZVVZ USK Praha ve čtvrtek, a to první euroligové utkání v tomto roce na palubovce CMB Cargo Uni Gyor od 18 hodin v Maďarsku.

Body ZVVZ USK Praha: Hanušová 20, Steinberga 13, Elhotová Kar. 12, Xargay, Petrović 9, Vaughn 8, Vyoralová, Šípová V. 6, Mainclová, Voráčková 4, Burgrová 2


Marcela Krámer: "Dnes jsme si splnily cíl, tím že jsme od USK nedostaly 100 bodů, ale na druhé straně jsme se chtěly na útočné polovině prosadit minimálně 50 body. Nicméně my jsme nohama na zemi a víme proti komu hrajeme. USK je v ŽBL velký gigant, který se nedá převálcovat a my máme mladý tým, tak jsem ráda že si všechna děvčata zahrála a nikdo se nezranil."

Natália Hejková: "Dnešní utkání bylo poslední před premiérou v Eurolize, takže to byly u mě i na hřišti smíšené pocity, jak se nezranit a přitom si zahrát a vyzkoušet naše kombinace a systémy, ale včerejší trénink byl lepší než dnešní zápas."

Alena Hanušová: "Dnes jsme hrály s holkama teprve po druhé všichni kompletní. Takže jsme si zkoušely herní situace a tento zápas jsme pojaly hodně jako přípravu na Euroligu. Myslím si, že celkově se nám dařila jak obrana, tak útok a podle plánu jsme s kontrolou zápasu neměly žádné problémy."