První domácí utkání vítězíme o 58 bodů

2.10.2016
Dnes nastoupily hráčky ZVVZ USK Praha do druhého kola ženské basketbalové ligy a zároveň do prvního domácího utkání letošní sezóny. Proti nim se postavil soupeř z Ostravy. Hráčky USK mají za sebou první utkání, které odehrály na palubovce Trutnova, který porazily 92:51.

ZVVZ USK Praha – SBŠ Ostrava – 96:38 (28:8, 23:8, 27:7, 18:15)

Do základní pětky nastupovala Palau, Steinberga, Hanušová, Vyoralová a Elhotová Karolína. Hned po úvodním rozskoku po dlouhé příhře skórovala Alena Hanušová. Ostravské hráčky se spoléhaly na své zahraniční trio Canty, Butts a Wingate. Domácí hráčky opět předváděly agresivní obranu a rychlou hru dopředu. Prvních 6 bodů ostravského celku dala americká křídelnice Wingate, po ní se prosadila po rychlém protiútoku rozehrávačka Butts a to bylo vše, co jim domácí hráčky v první čtvrtině povolily vstřelit. Už po první desetiminutovce tak hráčky ZVVZ USK Praha vedly o 20 bodů. Druhá čtvrtina byla dost obdobná té první. Domácí hráčky nepřestávaly s agresivní obranou a v útoku předváděly pohledné akce. Poločas tak skončil rozdílem 35 bodů, 51:16. Ve druhé polovině utkání už působily hostující hráčky odevzdaným dojmem a domácí si vytvářely zcela volné pozice už v prvních vteřinách útoku. V poslední čtvrtině se snažily hostující hráčky ještě alespoň navýšit své skóre. Závěrečná část zápasu skončila sice o pouhé 3 body, domácí ale i tak s přehledem dotáhly zápas do vítězného konce. Do zápasu naskočilo všech 10 hráček, z nichž Alena Hanušová zaznamenala double-double 15 bodů a 12 doskoků a nejlepšími střelkyněmi se staly Karolína Elhotová a Ilona Burgrová s 19 body. První domácí utkání tak s přehledem vítězíme o 58 bodů! 96:38. Další utkání odehrají holky opět na domácí palubovce ve SH Královka, a to v neděli 9. 10. 2016 od 17 hodin proti BK Handicap Brno.

Body ZVVZ USK Praha: Kar. Elhotová, Burgrová 19, Steinberga 17, Hanušová 15, Šípová Ver. 8, Vyoralová 7, Voráčková 5, Palau 4, Mainclová 2

Asistent trenérky Ivan Beneš: "Dnes výrazné vítězství pro náš tým. O vítězství jsme rozhodli v prvním poločase a pak už jsme dohrávali pěkný zápas. Soupeř teprve v závěru ukázal čeho může být schopný. Celá naše střídačka si dneska s chutí zahrála."

Ilona Burgrová: "Dle mého se naše obnovená premiéra v české ženské lize na naší palubovce dnes povedla. Myslím si,že to bylo trošku nervózní, mohly jsme hrát ještě trochu lépe, ale za ten výkon se rozhodně nestydíme a jsme rády, že si fanoušci našli opět na Královku cestu a že příští neděli přijdou ještě ve větším počtu."