České reprezentantky do 17ti let jsou 5. nejlepší na světě

8.7.2016
České reprezentantky se minulý rok na mistrovství Evropy kvalifikovaly ze 4. místa na mistrovství světa. MS U17 se odehrálo 22. června – 2. července ve španělské Zaragoze, kde česká děvčata rozhodně ostudu neudělaly, ba naopak.

České reprezentantky do 17ti let se po postupu ze základní skupiny (USA, Itálie, Korea) neprobojovaly do semifinále, kde nedokázaly porazit silnou Austrálii a musely se tak do dalších bojů otřepat. Čekal je totiž boj o 5. – 8. místo. V prvním zápase je čekala Francie, kterou dokázaly porazit a postoupily tak do zápasu o 5. místo. Soupeřkami jim byl domácí tým, reprezentace ze Španělska. Děvčata, ale dokázaly po nepříznivém vývoji zápas otočit, a domácí porazit. Staly se tak pátým nejlepším týmem na světě do 17ti let.

Do českého výběru patřily také dva budoucí články ZVVZ USK Praha, Veronika Šípová a Veronika Voráčková. Obě patřily k oporám českého národního týmu. Veronika Šípová byla omezená zdravotními potížemi a odehrála tak méně minut, než by měla. Na hřišti strávila průměrně 18,3 minut a nastřílela 6,1 bodů na zápas. Veronika Voráčková, další opora národního týmu, na hřišti pobyla průměrně 24,8 minut vstřelila 7,9 bodů a doskočila 3,7 míčů.

Podrobnější informace :

http://www.cbf.cz/reprezentace/ms-2016-zeny-u17.html