Zítra hostíme UMMC Jekatěrinburg

9.2.2016
Basketbalistky čeká poslední utkání základní části Evropské ligy žen. Nebude to jen poslední zápas základní části, ale bude to hlavně repríza loňského finále Final Four. Hráčky USK vyzvou od 19.10 na Královce zatím první celek tabulky B, UMMC Jekatěrinburg.

ZVVZ USK Praha má ještě šanci na druhé místo ve skupině, ale k posunu na druhou příčku by Pražanky musely zdolat ruského giganta a druhý tým skupiny B, Nadezhda Orenburg, by musel prohrát na domácí půdě s belgickým Castors Braine, to by zaručilo loňským mistryním lepší výchozí pozici do play-off. "Máme teoretickou šanci, ale bude to velmi těžké. Už se připravujeme, že začneme play-off prvním zápasem venku," řekla trenérka Hejková.

I v loňském roce USK skončilo na třetím místě v základní části a ve čtvrtfinále dvakrát zvítězilo a spanilá jízda skončila Euroligovým titulem.

Zdravotní situace ZVVZ USK není vůbec dobrá. Na závěrečný duel nebudou dvě klíčové hráčky základní osy. Sonja Petrović a Candice Dupree. „Zranění nás letos provázejí celou sezonu. Dvě hráčky základní pětky nenastoupí, což je proti Jekatěrinburgu, dost tvrdý oříšek. Mají kádr nabitý hvězdami a na každý post mají dvě kvalitní hráčky.“ dodala trenérka.        

Pražanky na Jekatěrinburg umí. To dokázaly v loňském roce. Ve finále Final Four na pražské Královce vyhrály před vyprodanou halou. Další historický triumf zaznamenaly na finále SuperCupu, kde v Belgii UMMC opět porazily.

Potencionální soupeři do čtvrtfinále? Ať už zítřejší utkání dopadne jakkoliv, zatím není jasné na jakého soupeře ZVVZ USK narazí. I ve druhé skupině ještě postupové pořadí není známé. Mohou natrefit na jednoho z trojice Kursk, Galatasaray nebo Schio. 

Utkání začíná zítra od 19.10 ve sportovní hale Královka. Přijďte okusit atmosféru reprízy loňského finále.