Derby na Slávii vítězně pro ZVVZ USK Praha

6.2.2016
Další derby čekalo hráčky ZVVZ USK Praha dnes v hale BLK Slavie Praha. Tým se potýká s absencí dvou klíčových hráček Sonji Petrović a Candice Dupree.

BLK Slavia Praha – ZVVZ USK Praha 69:85 (13:1818:2623:2715:14)

Dnešní klání dvou pražských klubů přineslo zajímavé utkání v Edenu. Tým ZVVZ USK Praha se stále musí obejít bez zraněné Sonji Petrović, která si poranila rameno v utkání Castors Braine. Utkání začalo od 17.00 ve sportovní hale BLK Slavie Praha. Hráčky ZVVZ USK Praha vstoupily do zápasu velmi dobře a během šesti minut si vytvořily 12 bodové vedení. Domácí se dostali ale zpět do hry a dotáhli mistryně na 13:18. Nejdůležitějším momentem pro hráčky USK byla druhá čtvrtina, kterou vyhrály rozdílem 8 bodů. S velmi tvrdou hrou se musely potýkat hráčky USK po celou dobu utkání. Hosté střelecky drželo zahraniční duo Kritscher a Vaughn, ke kterému si přidaly české hráčky Motyčáková a Bartoňová. 

Druhý poločas otevřela úspěšnou trojkou Kateřina Elhotová po asistenci Laii Palau, ale vzápětí na to odpověděla Kateřina Bartoňová také úspěšnou tříbodovou střelou. Třetí čtvrtina opět patřila hostujícímu ZVVZ USK. Poslední desetiminutovka patřila domácím a díky velmi tvrdé hře zvítězili tuto část 15:14. Hráčky ZVVZ USK Praha si tak odvážejí další vítězství v Bonver ŽBL a drží si stále 100% bilanci. Ve středu je čeká repríza loňského finále Final Four Evropské ligy.

Body ZVVZ USK Praha: Kat. Elhotová 17 (4/3 trojky), Vyoralová 17, Burgrová 13, Hanušová 11, Vaughn 8, Ajduković 8, Palau 5, Kar. Elhotová 3, Xargay 3

Komentáře k utkání:

Jiří Bárta

„Zranění a nemoci nás neobcházejí, proto jsme museli bojovat i s tímto aspektem. Domácí hráli velice snaživě po celé utkání, někdy až na hranici faulu, což rozhodčí tolerovali, proto je výsledek takový, jaký je."

Tereza Vyoralová

„Dneska to byl pro nás celkem náročný zápas, protože nás bylo pouze devět hráček. Nezačaly jsme úplně nejlépe. Slavie hrála docela tvrdě a rozhodčí to všechno pouštěli. V prvním poločase jsme nezvládly doskok, ale v druhé polovině jsme se zlepšily jak v obraně, tak i v útoku. Začaly jsme dávat jednodušší koše a proměňovaly jsme koše z pod koše, což bylo důležité. A i když nám dneska rozhodčí nepřáli, často to bylo až na hranici zranění, tak jsme naštěstí vyhrály o 16 bodů."