Včera proběhla Mikulášská besídka nadace KOŠE PROTI DROGÁM

6.12.2015
Na Královce to včera žilo, probíhala totiž Mikulášská besídka pro děti a rodiče. Bohatý program si pro ratolesti připravila nadace KOŠE PROTI DROGÁM. Po celé hrací ploše a v prostorách posilovny bylo připraveno 16 soutěžních stanovišť. Každé dítě dostalo na začátku akce punčochu, do které si na každém stanovišti vkládalo nejen sladkou nadílku. Také obdržel každý svou kartičku, kam byly zapisovány výkony.

Této akce se samozřejmě zúčastnily hráčky ZVVZ USK Praha a hráčky VŠ Praha, které dětem zapisovaly konečné výsledky a podporovaly je k nejlepším výkonům. Kdo nesměl chybět, byl MIKULÁŠ ČERT A ANDĚL, ve kterých se představily tři hráčky ZVVZ, a to Ilona Burgrová (mikuláš), Kateřina Elhotová (anděl) a Laia Palau (čert). Děti jim recitovaly básničky, zpívaly písníčky a na závěrečném vyhlášení těch nejlepších v jednotlivých disciplínách se vyhodnotila i nejlépe zpívající holčička, která zazpívala Vánoční píseň Haleluja. Samozřejmě pro zlobivé děti měl čert připravené brambory s cibulí. Děti měli také možnost si nechat namalovat obličej, vyrobit si náramky nebo si malovat. Od KISS patrolek si mohly nejen děti ale i rodiče vybrat z mnoha nabízených časopisů jako Mateřídouška, Esquire a další. K dispozici byl také fotoaparát Polaroid, a děti si tak mohli odnést například podepsanou fotografii s hráčkami nebo památeční fotku s MIKULÁŠEM ANDĚLEM A ČERTEM. Během celé akce probíhal ve VIP prostorách haly první Bleší trh, kde se prodávali za symbolické ceny nošené basketbalové vybavení nejen hráček ZVVZ USK Praha a VŠ Praha. Výtěžek z prodaných věcí putuje na nákup vánočních dárků pro děti z dětských domovů.

Fotky z akce naleznete v sekci galerie.

Všem zúčastněným moc děkujeme a přejeme Vám Krásné Vánoce.

Krátký sestřih z akce můžete shlédnout na webu České televize: http://www.ceskatelevize.cz/sport/nejlepsi-videa/324613-mikulas-v-podani-basketbalistek-zvvz-usk-praha/?page=2