Nadace KOŠE PROTI DROGÁM a společnost PEPSI budou předávat šek

30.11.2015
Nadace KOŠE PROTI DROGÁM ve spolupráci se společností PEPSI vybraly Martina Votápku, kterému ve středu 2. 12. v poločase Euroligového utkání ZVVZ USK Praha – Spar CityLift Girona předají finanční šek na nákup speciálního vozíčku na basketbal. Martin Votápek měl vážnou cyklistickou nehodu, při které si poranil páteř a je odkázán na invalidní vozíček. Nadace KPD chce umožnit tomuto chlapci, aby mohl zase sportovat, a díky PEPSI se mu to podaří. Dopis od Martina Votápky:

Martin Votápek měl vážnou cyklistickou nehodu, při které si poranil páteř a je odkázán na invalidní vozíček. Nadace KPD chce umožnit tomuto chlapci, aby mohl zase sportovat, a díky PEPSI se mu to podaří. Dopis od Martina Votápky:

Jmenuji se Martin Votápek, narodil jsem se v Pardubicích, je mi 20 let. Na základní školu jsem chodil do Přelouče a od raného věku jsem závodně hrál fotbal a rekreačně i ostatní sporty. Střední školu jsem navštěvoval v Chrudimi a zdárně se vyučil kuchař-číšník.

Po vyučení se mi stal v srpnu 2014 úraz v Krkonoších. Při jízdě na kole jsem narazil do stromu. Naráz mi způsobil přetížení míchy a rozdrcené tři obratle. V nemocnici a rehabilitačních ústavech Luže-Košumberk a Kladruby jsem strávil rok a začal zjišťovat, co bude obnášet život na vozíku. Pro devatenáctiletého kluka plného plánů nic lehkého.

Teď jsem doma a začínám žít nový život. A dal jsem se do toho s vervou – mám upravený přístup do domu, pořídil jsem si auto s ručním řízením, abych byl co nejvíce samostatný a nezávislý. Od příštího měsíce nastoupím i do práce.

Basketbal na vozíku je pro mě skvělou možností, jak vrátit do svého života i sport. Pokud budu mít vlastní vozík na míru a budu se moct zapojit co nejdříve do hry, bude to skvělé. Díky za vaši pomoc!“