Bonver ŽBL: 1. kolo první dva body pro nás

19.9.2015
Hráčky ZVVZ USK Praha se dnes vydaly na cestu do Hradce Králové, kde je čekalo první utkání nového ročníku Bonver ŽBL. Euroligové vítězky čekal prvním kole nejvyšší ženské ligy soupeř, se kterým tým Natálie Hejkové utkal v loňském finále.

 

 

Sokol Hradec Králové – ZVVZ USK Praha 43:65 (13:20, 10:10, 9:21, 11:14)

Nová sezóna začala pro hráčky ZVVZ USK Praha vítězně. Dva body si připsaly na půdě hradeckých lvic. Tým bez zahraničních hráček Vaughn, Robinson, Xargay a Petrović odjel k prvnímu ligovému zápasu. Sonja Petrović si bohužel v přípravném zápase poranila prst a nemohla týmu pomoci k prvnímu vítězství. Sedm statečných tak nastoupilo k zápasu proti stříbrným medailistkám. Tereza Vyoralová otevřela skóre svou dvoubodovou střelou. Domácí celek držel krok s mistrem do čtvrté minuty první čtvrtiny. Po úspěšných střelách Elhotové, Burgrové a Vyoralové odskočil tým ZVVZ USK Praha na rozdíl 7 bodů. První fázi utkání vyhrál v poměru 13:20.

Druhou čtvrtinu hrály týmy vyrovnaný basketbal. Rozhodující úsek byl pro euroligové vítězky ve třetí čtvrtině, kterou vyhrály 9:21. V posledních minutách zápasu již kontrolovaly herní tempo a došly si tak pro dva body v Bonver ŽBL. Tým čeká pondělní trénink a hned v úterý odlétá na přípravný turnaj do slovenského Lučence.

Burgrová 18 (10 doskoků double double), Kateřina Elhotová 14, Hanušová 10, (7 doskoků), Vyoralová 9, Ajduković a Palou 6, Karolína Elhotová 2

Další utkání Bonver ŽBL:

VŠ Praha – Kara Trutnov 55:64

BK Žabiny Brno – BLK Slavia Praha 77:78