Víkend v zámoří: z výhry se radovala jen Marta Xargay

24.8.2015
Shodně po dvou zápasech odehrály o víkendu týmy zámořské WNBA, jejichž dres oblékají basketbalistky ZVVZ USK Praha. Z vítězství se radovala pouze Marta Xargay, její budoucí spoluhráčky Danielle Robinson a Kia Vaughn dvakrát prohrály.

Velmi dobrá čísla, konkrétně 8 bodů + 6 asistencí + 4 doskočené míče za 28 odehraných minut, zapsala rozehrávačka Danielle Robinson v duelu s Minnesotou. Ani její výrazný příspěvek však San Antoniu nestačil, basketbalistky Stars podlehly sedmnáctibodovým rozdílem 61:78. Nedařilo se jim ani v noci z neděle na pondělí, kdy prohrály s Los Angeles drtivě 59:90 - zejména vinou nepovedených lichých čtvrtin, které prohrály celkovým skóre 29:58! Danielle zaznamenala 3 body + 2 doskoky + 1 asistenci během 20 minut.

Phoenix odehrál o víkendu dvě domácí utkání s vyrovnanou bilancí 1 - 1. Nejprve podlehl Los Angeles 68:78, přičemž desetibodovou porážku neodvrátil ani velmi dobrý výkon Marty Xargay, jež skórovala 6 bodů, rozdala 7 asistencí a doskočila 5 míčů (na palubovce strávila 33 minut). O dva dny později basketbalistky Mercury porazily Minnesotu 79:67 a Marta byla i tentokrát hodně vidět: zápas ukončila s bilancí 7 bodů a 4 asistencí za 22 minut ve hře.

Washington po dvou vítězstvích nad Minnesotou nastoupil k dalšímu "dvojboji", ovšem tentokrát nebyl úspěšný ani jednou. S Chicagem přitom v obou případech padl jen dvoubodovým rozdílem! Na soupeřově palubovce 85:87, pivotka Kia Vaughn strávila na hřišti 14 minut a nastřádala 4 body + 3 doskoky. V domácí hale neuspěl poměrem 64:66, Kia za 15 minut zaznamenala 3 body a doskočila 1 míč.

FOTO - ZDROJ: wnba.com