ME: Pondělní večer rozhodne

14.6.2015
Tři zápasy již odehrály basketbalistky České republiky na probíhajícím evropském šampionátu. S Černou Horou a naposledy s Francií prohrály, mezi tím porazily Ukrajinu. V pondělí večer je čeká klíčový duel s domácím Rumunskem: pokud v něm český národní tým uspěje, bez ohledu na další výsledky si zajistí postup do osmifinále.

Jak si zatím na šampionátu vedou hráčky ZVVZ USK Praha?

Nejvíce vidět byly ve vítězném utkání s Ukrajinou.

Zazářily křídelnice Kateřina Elhotová s podkošovou hráčkou Alenou Hanušovou - obě vysázely shodně 23 bodů!!! Mezi kvartetem dvouciferných střelkyň figurovala i další pivotka Ilona Burgrová, autorka 12 bodů.

Také v zatím posledním duelu s favorizovanou Francií to výše zmíněným "padalo". Kateřina Elhotová zaokrouhlila svůj příspěvek na 20 bodů, Ilona Burgrová jich zaznamenala 17 a Alena Hanušová 12. Jana Veselá přidala 8 bodů.

"Ačkoliv jsme prohráli, tak pocity jsou dobré, předváděli jsme hru, kterou chceme," hodnotila závěrečný zápas s Francií jedna z tahounek Ilona Burgrová. Záhy už nasměrovala své myšlenky k závěrečnému střetnutí s Rumunskem. "Teď máme v hlavě jen Rumunsko. Koukali jsme na ně, není to špatný tým, mají šikovné hráčky. Určitě budou chtít vyhrát, ale to i my!"

Utkání mezi Českou republikou a Rumunskem začne v 19:30.

Foto - zdroj: FIBAEurope.com