Vždycky hledám novou výzvu, říká koučka euroligových šampiónek

12.5.2015
Ta zpráva potěšila všechny fanoušky našeho klubu: Natália Hejková, která nedávno dovedla basketbalistky ZVVZ USK Praha k historickému (a senzačnímu!) triumfu v Evropské lize, bude koučovat náš tým i v nadcházející sezoně 2015/2016!

"Udržet Natálii Hejkovou v našem klubu bylo naší jednoznačnou prioritou," uvedl generální manažer Marek Kučera poté, co klub oficiálně oznámil prodloužení spolupráce s pětinásobnou vítězkou Evropské ligy.

Celou zprávu si můžete přečíst zde: Natália Hejková pokračuje v ZVVZ USK Praha

Sama trenérka na otázku, jak se v USK cítí, odpověděla: "Musím říci, že fakt výborně!"

Záhy svou odpověď rozvedla. "Byla shoda náhod, že jsem se dostala do tohoto klubu. Za to, že tu jsem, vděčím osudu." Vzápětí ještě dodala: "Myslím, že to bude velmi krásné, když celou svou kariéru skončím v Praze."

Natália Hejková velice dobře ví, že lepší sezonu, než tu minulou, korunovanou ziskem tří trofejí pro vítěze Evropské ligy, Ženské basketbalové ligy a Českého poháru, vlastně ani nemůže prožít. Přesto říká: "Před začátkem každé sezony si člověk klade vysoké cíle. Ne vždy se je podaří naplnit, takže by bylo nádherné odejít po takovéto sezoně. Já ale vždy hledám novou výzvu v té další," usmála se.

Když je řeč o výzvách, kde vidí ty budoucí v ZVVZ USK Praha?

"Nová výzva je obhájit to, co jsme získali!," reagovala pohotově. "Určitě to nebude jednoduché, protože každý se bude snažit porazit euroligového vítěze, navíc za poslední roky se nikomu nepodařilo obhájit trofej. Ale jak říkám, je to nová výzva do nové sezony," doplnila Natália Hejková.

Obsáhlý rozhovor s trenérkou ZVVZ USK si budete moci přečíst v květnovém vydání Královka journalu, který vyjde již tento týden.