Vrchol sezony. Finále EL: Jekatěrinburg vs. ZVVZ USK

11.4.2015
DOPLNĚNY INFORMACE O VSTUPENKÁCH - Velký den pro ZVVZ USK Praha i pro celý český basketbal? Neděle 12. dubna! Basketbalistky ZVVZ USK si hned při své premiérové účasti mezi euroligovou elitou zahrají o prestižní trofej. Po pátečním semifinálovém triumfu nad Fenerbahce Istanbul je čeká další evropský velkoklub - Jekatěrinburg. Ostře sledované finále začne na Královce v 18 hodin.

FINÁLE EVROPSKÉ LIGY:

UMMC Jekatěrinburg vs. ZVVZ USK Praha
(neděle 12. 4. v 18 hodin, SH Královka)

"Byli jsme až čtvrtý tým v pořadí, ale jsme ve finále. A jsme štastní," radovala se trenérka Natália Hejková po pátečním postupu přes favorizované Fenerbahce. V roli papírového outsidera bude její tým i ve finále proti Jekatěrinburgu. "Jsou to absolutní favorité," říká na soupeřovu adresu.

Jekatěrinburg přešel v pátečním úvodním semifinále přes další ruský superklub Dynamo Kursk.

Skvostným výkonem táhla vítěze francouzská pivotka Sandrine Gruda, jíž unikl ceněný double-double o jediný doskočený míč: nastřádala 20 bodů a 9 doskoků! Výtečná čísla měla i Candace Parker, která přispěla k postupu 15 body a stejným počtem doskoků (!), výrazně přispěly i Kristi Toliver (14 bodů), Deanna Nolan (10) či Alba Torrens (9).

"Hráčky Jekatěrinburgu mají obrovské zkušenosti s finálovými zápasy. Hrály a vyhrály jich několik," poukázala koučka ZVVZ USK na skutečnost, že ruský tým velice dobře ví, jak se vypořádat s tíhou euroligového finále.

Jak bude trenérka motivovat svůj tým?

O tom má uznávaná odbornice jasno. "Hráčkám zdůrazním, že tady je šance, a už se nikdy nemusí opakovat." Navíc i naše družstvo má určitou výhodu. Jakou? "Všechny soupeřky velmi dobře znám," podotkla Natália Hejková, která v minulosti v Rusku úspěšně působila.

Jekatěrinburg utrpěl v celé euroligové sezoně pouze dvě porážky - obě s Kurskem!

To však bylo v základní fázi soutěže, v semifinále už měly basketbalistky UMMC navrch.

Při absenci hvězdné Diany Taurasi, která v průměru dosahovala téměř 17 bodů na zápas, jsou ofenzivními tahouny Jekatěrinburgu výše zmíněné Candace Parker, jejíž sezonní průměry činí 15,1 bodu + 10,8 doskoku (!) a Sandrine Gruda, jež zapisuje podobná čísla - 14,4 bodu + 9,8 doskoku (z toho 3,3 v útoku).

NEDĚLNÍ PROGRAM FINAL FOUR

O 3. místo: Fenerbahce Istanbul vs. Dynamo Kursk (15 hodin)

Finále: UMMC Jekatěrinburg vs. ZVVZ USK Praha (18 hodin)

Utkání můžete sledovat i na obrazovkách Prima COOL.

INFORMACE O VSTUPENKÁCH

Na utkání o 3. místo budou vstupenky k dispozici na pokladnách SH Královka (cena: 100 Kč).

Na finálové utkání budou v prodeji vstupenky do sektorů I a J.