Eva Vítečková ukončila svou úspěšnou kariéru

7.3.2015
Mistryně Evropy, vicemistryně světa, čtrnáctinásobná česká šampiónka a nejlepší hráčka Evropy za rok 2012. To je EVA VÍTEČKOVÁ, jedna z nejlepších basketbalistek české historie. V pátek večer oficiálně oznámila ukončení své bohaté a veleúspěšné hráčské kariéry, neboť očekává narození potomka.

"Původně jsem plánovala konec po sezoně, ale jelikož s přítelem čekáme miminko, tak jsem to musela o pár týdnů posunout,“ řekla Vítečková novinářům po včerejším vítězném utkání ZVVZ USK Praha proti Salamance. „Vždy jsem měla blízko k rodině, proto jsem asi nikdy neodešla do zahraničí, takže když nastaly tyto příjemné plány, tak nebylo co řešit."

Posledním zápasem, který Evža, jak zní její přezdívka, odehrála v modro-žlutém dresu ZVVZ USK Praha, byl závěrečný, klíčový duel základní fáze Evropské ligy na palubovce francouzského Montpellieru. k důležitému vítězství pomohla 13 body. Ve čtvrtfinálové sérii už do hry nenaskočila.

Oficiálně se s kariérou rozloučila o přestávce pátečního duelu na Královce. Když přebírala kytici z rukou generálního manažera Marka Kučery, vysloužila si bouřlivé ovace zaplněné haly. „Věděla jsem to od začátku roku, řekla jsem to i vedení, ale spoluhráčkám jsem to řekla až po zápase v Montpellieru,“ popisovala Vítečková. „Bála jsem se, co na to v týmu řeknou, když jim budu chybět v klíčových zápasech sezony, ale všichni měli pochopení a vzali to velmi dobře."

Je jasné, že Eva přijde i o červnové mistrovství Evropy. „Tam už jsem ale stejně neměla v plánu jet. Chtěla jsem skončit po klubové sezoně,“ řekla dále  rekordmanka v počtu startů v prestižní Eurolize.

V současné době se kromě narození potomka chystá i na svatbu. „Budu Eva Hlaváčková-Vítečková. Asi se budu představovat Hlaváčková, ale nechám si obě jména,“ uvedla excelentní trojkařka. Její odchod zpod bezedných košů není definitivní. "Jednou bych se chtěla vrátit, ale už ne k profibasketu,“ dodala.

EVŽO, DĚKUJEME A PŘEJEME HODNĚ ŠTĚSTÍ!!!!