Z východu Čech vezeme třicetibodovou výhru

8.11.2014
Přesvědčivé, třicetibodové vítězství si vezou basketbalistky ZVVZ USK Praha z východních Čech. Na palubovce doposud neporaženého Hradce Králové sice prohrávaly po první čtvrtině šestibodovým rozdílem, ovšem ve druhé čtvrtině povolily svým hostitelkám skórovat pouze 5 bodů a po přestávce již zápas plně kontrolovaly.

5. KOLO ŽBL:

Sokol Hradec Králové vs. ZVVZ USK Praha 55:85
(22:16, 5:23, 14:23, 14:23)

Vstup do zápasu lépe vyšel domácím basketbalistkám.

V první čtvrtině nám vysázely 22 bodů a překvapivě byly o šest bodů vpředu.

Jenže ve druhé části hry se utkání zařadilo do očekávaných kolejí. Sokolu jsme povolily nastřádat jen 5 bodů (!), samy jsme jich naopak doručily 23 a do druhého poločasu jsme si přenesly dvouciferný náskok. Definitivně jsme pak o našem vítězství rozhodly ve třetí čtvrtině, v níž se rozdíl ve skóre vyšplhal nad dvacetibodovou hranici.

Z hlediska statistik je zajímavé, že jsme ve druhé, třetí a čtvrté čtvrtině nastřílely shodně 23 bodů.

"Domácí nastoupily s velkým odhodláním přerušit naši sérii neporazitelnosti," předeslalal trenérka Natália Hejková. "To se jim však dařilo pouze 10 minut - zápas se však hraje na 40 minut. Od druhé čtvrtiny jsme jednoznačně dominovaly jak v obraně, tak i na útočné polovině," doplnila svůj pozápasový komentář.

Oba týmy měly jednu výraznou střelkyni.

V královéhradeckém dresu čněla Kateřina Zavázalová, která posunula své osobní letošní střelecké maximum na 25 bodů, na naší straně se nejvíce dařilo Sonje Petrovič, autorce 20 bodů.

Body:

Hr. Králové - Zavázalová 25, Lichtarovič 11, Kuthanová 7...

ZVVZ USK - Petrovič 20, Palau 12, Hanušová 11, Elhotová 10, Veselá 8, Burgrová 7, Vítečková 7, Bartáková 6, Vyoralová 4